RTVTK - Items filtered by date: Utorak, 14 Ožujak 2017

Zaposlenici tuzlanske fabrike deterdženata “Dita”, uvjereni u snagu domaćih brendova, odlučili su podržati kampanju „Iz ljubavi prema domaćem“ koju su zajednički kreirali RTV Tuzlanskog kantona i najveći bosanskohercegovački lanac Bingo.

Radnici Dite su sa svojim porodicama došli u trgovački objekat Bingo gdje su dio svojih plata utrošili na kupovinu proizvoda ostalih domaćih proizvođača.

– Danas s ponosom možemo reći da smo sa svojim porodicama došli podržati kampanju „Iz ljubavi prema domaćem“, koja ima veliki značaj za promociju bosanskohercegovačkih proizvoda. Svjesni smo koliko smo mi imali podršku i zato smo danas ovdje – kazao je produkt menadžer tuzlanske “Dite” Nedžad Gavranović.

Radnici Dite su kazali da su svaki dan svoje borbe za ponovno pokretanje proizvodnje bili svjesni koliko je važno uvjeriti svakog od nas da je domaći proizvod uz kvalitet, ujedno i jačanje vlastite ekonomije, te danas vlastitim primjerom žele osnažiti našu zajedničku „ljubav prema domaćem“. 

Kampanja “Iz ljubavi prema domaćem” odvija se u programima RTVTK gdje gledaoci šalju fotografije s domaćim proizvodima na Facebook stranicu RTVTK, dobijaju poklon pakete uz učešće niza domaćih kompanija, te uz svesrdnu podršku trgovinskog lanca Bingo Tuzla. Više pogledajte u video prilogu.

Sagovornik: produkt menadžer tuzlanske “Dite” Nedžad Gavranović

Jučer je vanredno zasijedalo Ekonomsko-socijalno vijeće za područje Federacije na kojoj je ponajviše razgovarano o potrebi proširenja Opšteg kolektivnog ugovora. Naime,  Savez samostalnih sindikata BiH insistira da Vlada FBiH proširi djelovanje opšteg Kolektivnog ugovora na sve uposlenike i poslodavce u FBiH ravnomjerno, a ne samo na potpisnike Ugovora.

Više u video prilogu.

Sagovornik : Fahrudin Šahović, predsjednik Kantonalnog odbora Saveza samostalnih sindikata BiH

Četvrtfinalne revanš utakmice nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine igraju se u srijedu. 

Nogometaši Sarajeva, Širokog Brijega i Mladosti zabilježili su sigurne pobjede u prvim susretima i na korak su do plasmana u polufnale, a akitvan rezultati osvario je i Željezničar, koji je prije sadam dana  u Bijeljini remizirao s Radnkom 2:2.

Najubjedljiviju pobjedu u prvim susretima ostvarili su nogometaši Mladosti, koji su sa 6:3 u Kaknju savladali člana Prve lige FBiH, sarajevsku Bosnu Sema sa 6:3.

Veliku prednost iz prvih susreta branit će i nogometaši  Sarajeva i Širokog Brijega.

"Bordo" tim je na Koševu slavio protiv Travnika sa 2:0, a istim rezultatom završen je i susret u Mostaru u kojem je Široki Brijeg golovima Brazilca Wagnera iznenadio alutualnog prvaka Zrinjskog.

Parovi revanš utakmica četvrtfinala Kupa BiH:

Travnik (15 sati): Travnik - Sarajevo (prvi susret 0:2)
Sarajevo (15): Željezničar - Radnik (2:2)
Sarajevo (15): Bosna Sema -  Mladost (3:6)
Široki Brijeg (17) : Široki Brijeg - Zrinjski (2:0)

Prema planu i programu za ovu godinu, u Direkciji regionalnih cesta Tuzlanskog kantona potpisani su ugovori sa sedam firmi koje će u narednom periodu održavati putne pravce na ovom području. Zvanično, ljetno održavanje regionalih cesta počinje 15-og marta, ističu u Direkciji regionalnih cesta Tuzlanskog kantona.

Opširnije u video prilogu.
Sagovornik: Agan Delibajrić, direktor Direkcije regionalnih cesta TK

Veliki broj računovođa, revizora, direktora i vlasnika firmi uzelo je učešće na seminaru kojeg organizira edukativno-konsultantska kuća FINconsult Tuzla. Seminar se održava u cilju edukacije profesionalaca iz oblasti finansija i računovodstva.
Detaljnije u video prilogu...
Govore:
Sanela Sabitović, ministarstvo za finansije TK
Vildana Altumbabić, „Solana“ dd Tuzla
Spomenka Đulabić, „Džim company“ doo Tuzla
dr. sc. Ismet Kalić, direktor Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra Tuzla
Almira Hurić, ovlašteni revizor

Garantni fond Udruženja za razvoj NERDA, na bazi deponovanih sredstava, u prošloj godini plasirao je oko 150 kredita, ukupne vrijednosti preko 6.miliona KM. Za ovu godinu planirano je niz povoljnosti, koja će  poduzetnicima sa područja sjeveroistočne BiH, a time i Tuzlanskog kantona olakšati pristup  finansijskim sredstvima.
Opširnije u video prilogu:
Sagovornik: Slaviša Stojaković, menadžer za projektno planiranje Udruženja za razvoj NERDA

Momci iz grupe “Igor i Rođaci” nedavno su gostovali u Tuzli. Riječ je o norveškom bendu čiji su korijeni sa balkanskih prostora. Poslije tri albuma koja uključuje i sevdah na norveškom, prošle godine u Mostaru su snimili i album na bosanskom jeziku. Zamolili smo ih da sve to i utiske iz Tuzle u kojoj je rođen i jedan njihov član podijele sa nama. U prilogu govore Elvis Medić,Daniel Lazar,
Almir Mešković i Mili Oručević, članovi grupe“Igor i Rođaci”.Utorak, 14 Ožujak 2017 11:38

Dobar kuhar kreće od osnova

Nihad Mameledžija je jedan od najpoznatijih TV kuhara u BiH. Pojavio se u više od 400 predstava i napisao knjigu recepata, predsjednik je kuharske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Studirao jeu Italiji, izdao „Moj kuhar" knjigu recepata. Njegova kuhinja ima međunarodni karakter. Posljednjih nekoliko godina, vratio se otkrivanju tradicionalne bosanske kuhinje. Za nedavnog boravka u Tuzli kada je kuhao pripadnicama nježnijeg spola otkrio nam je neke od detalja kuharske profesije.

Na sceni Bosanskog kulturnog centra u Tuzli sinoć je izvedena opera Zmaj od Bosne, muzičko – scenski spektakl u kojem je učestvovalo preko 100 izvođača. Tuzlanska publika imala je priliku uživati u ovom ostvarenju, u kojem učestvuju sva tri muzička ansambla sarajevskog Narodnog pozorišta, veliki Hor Opere i Balet, glumci i Sarajevska filharmonija.

Za dvadesetak dana trebalo bi da budu poznati rezultati, odnosno, broj poslodavaca sa područja TK koji su ispunili uslove javnog poziva utvrđene programima sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja. Riječ je o programima koje realizuju Zavod za zapošljavanje Federacije i Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona. Za provedbu programa na području ovog kantona za 2017.godinu planirana su 4 miliona i 266 hiljada KM.

Pogledajte VIDEO, govori:

Amela Makul, stručni saradnik za informisanje u Službi za zapošljavanje TK

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Korisnik