RTVTK - Items filtered by date: Srijeda, 15 Ožujak 2017
Srijeda, 15 Ožujak 2017 17:47

Poznati polufinalisti nogometnog Kupa BiH

Nogometaši Mladosti iz Doboj Kaknja, Sarajeva, Željezničara i Širokog Brijega plasirali su se u polufinale Kupa BiH.

U današnjim revanš utakmicama četvrtfinala Mladost je u u gostima savladala federalnog prvoligaša Bosna Semu sa 3:2. U prvoj utakmici ekipa iz Doboja kod Kaknja je bila ubjedljiva sa 6:3.

I Sarajevo je u ovoj fazi takmičenja eliminisalo člana Prve lige FBiH Travnik. Današnji meč na Piroti je završen 2:2. Prije sedam dana Sarajevo je slavilo sa 2:0.

Nakon 2:2 u Bijeljini, Željezničar je danas na Grbavici sa 2:0 savladao branioca naslova osvajača kupa Radnik i izborio plasman među četiri najbolje ekipe.

Nakon neuspjeha u Premijer ligi gdje će u nastavku sezone igrati u Ligi za opstanak Široki Brijeg je uspio u četvrtfinalu izbaciti aktuelnog prvaka i lidera na premijerligaškoj tabeli Zrinjski. Širokobriježani su poslije slavlja u Mostaru od 2:0 danas pobijedili sa minimalnih 1:0.

Revanš utakmice četvrtfinala Kupa BiH:

Travnik - Sarajevo 2:2 (prvi susret 0:2)
Željezničar - Radnik 2:0 (2:2)
Bosna Sema -  Mladost 2:3 (3:6)
Široki Brijeg - Zrinjski 1:0 (2:0)

U organizacij Bkc-a Tk u Tuzli održana je press konferencija na kojoj je predstavljen rad ove ustanove, te najavljeno niz događaja koji će biti realizovani u narednom periodu. Nakon izvođenja opere „Zmaj od Bosne“ koju su u ovoj ustanovi okarakterisali kao događaj godine, tuzlansku publiku očekuje još jedno značajno opersko djelo.

Na press konferenciji su govorili Edis Bajić, direktor Bkc-a Tk, Asim Horozić, kompozitor te Nijaz Alispahić, dramaturg

(VIDEO)

Srijeda, 15 Ožujak 2017 15:07

Obilježen drugi dan Tuzla Brain Week-a 2017

Udruženje studenata Medicinskog fakuleta nastavlja sa aktivnostima obilježavanja Tuzla Brain Week-a, odnosno Sedmice mozga. Danas su na Trgu slobode u Tuzli upriličili druženje za građane. U realizaciji ove aktivnosti učestvovala je i Klinika za neurologiju UKC-a Tuzla.

Opširnije u video prilogu.

Sagovornici : Ilvana Rabotić, koordinatorica „Tuzla Brain Week-a“
                    doc. Biljana Kojić, Neurološka klinika UKC Tuzla
                    Emir Ahmedović, Omladinski košakraški klub Sloboda Tuzla

U organizacij HKD „Napredak“ i Franjevačkog samostana u galeriji Kristian Kreković u Tuzli upriličena je izložba akademskog slikara Ivice Vlašića iz Livna. Tuzlanska publika po prvi put ima priliku pogledati 40 djela koja predstavljaju ljepotu krajolika i bogatstvo doživljaja Livna i njegove okoline.

Više u video prilogu govore umjetnik Ivica Vlašić i Nikola Čiča, predsjednik HKD "Napredak" glavna podružnica Tuzla

(VIDEO)

Neizdavanje fiskalnih računa i dalje predstavlja problem na području Tuzlanskog kantona. Broj inspekcijskih nadzora inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove je povećan. Samo u prošloj godini izvršeno je više od tri hiljade kontrola, a svaki treći poslovni subjekt prekršio je Zakon o fiskalnim sistemima.

Opširnije u video prilogu.
Sagovornik: Amel Mehanović, direktor KUIP
                   Anketa

Danas je Svjetski dan potrošača. U Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja TK, predstavnici Kluba kantonalnog Udruženja potrošača tim povodm su  prezentirali  "Istraživanje i monitoring gradskog i prigradskog prijevoza putnika i robe na Tuzlanskom kantonu.Praćeni su svi prevoznici, koji voze na području Tuzlanskog kantona ,a koji  kroz Tuzlu prolaze južnom i sjevernom saobraćajnicom.
Opširnije u video prilogu:

Sagovornici: Gordana Bulić Udruženje potrošača „Klub potošača“TK-a Tuzla
                        Nenad Lukanović, pomoćnik ministra za saobraćajTK
                        Mustafa Isabegović, kantonalni saobraćajni inspektor
                       Dželmina Huremović, stručna savjetnica za trgovinu u Ministarstvu za trgovinu, turizam i saobraćaj TK
 

Visina parafiskalnih nameta i komplikovana procedura ubiranja tih naknada osnovi su problem poslodavcima, kako na području Tuzlanskog kantona tako i ostatka Federacije BiH. Poslodavci smatraju da ima mnogo prostora za smanjenje naknada za građevinsko zemljište, te žele da budu oslobođeni plaćanja dodatnih troškova u zdravstvenim ustanovama. Pored toga, navode da postoji i problem oko plaćanja sudskih taksi, zbog čega poslodavci izbjegavaju pokrenuti sudske postupke za naplatu svojih potraživanja. U Vladi TK svakako razmišljaju i planiraju smanjenje i ukidanje određenih naknada kako bi se stvorio što povoljniji poslovni ambijent.
Pogledajte više u video prilogu.
Sagovornici:
Ramiz Karić, predsjednik UO Grupacije poslodavaca TK
Bego Gutić, Premijer TK
Ramiz Karić, predsjednik UO Grupacije poslodavaca TK

U prošloj godini nije bilo većih problema u funkcionisanju Centra za rehabilitaciji ovisnika o psihoaktivnim supstancama u Smolućoj. Realizovano je niz aktivnosti koje su poboljšale uslove boravka i rehabilitacije štićenika u ovoj ustanovi. Inače, ovaj je Centar osnovala Islamska zajednica u BiH u augustu 2014. godine, a danas broji desetak zaposlenika. Suosnivač centra su i Vlada, odnosno, Skupština Tuzlanskog kantona, sa kojima je, prema riječima direktora Centra, saradnja na zavidnom nivou. Za ovu godinu je najavio nekoliko projekata, od kojih su najvažniji građevinski radovi.

Više pogledajte u videoprilogu:

Naš sugovornik je Nermin Mujkanović, direktor CROPS-a Smoluća

U povratničko selo Kusonje u Opštini Osmaci vratilo se oko 70 ljudi. Kuće i putevi su obnovljeni, dok povratnicima u ovaj kraj nedostaje mehanizacija za obradu zemlje ili jedna otkupna stanica mlijeka.

Više pogledajte u video prilogu:

Sagovornici :  Fadil Lokmić

 Ismet Lokmić

 Mustafa Lokmić

Srijeda, 15 Ožujak 2017 10:56

NOGOMET : Liga prvaka

Leicester City se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je u revanšu osmine finala savladao Sevillu rezultatom 2:0 i tako nadoknadio zaostatak od 2:1 iz prvog meča. Juventus je u revanš susretu osmine finala Lige prvaka savladao Porto rezultatom 1:0 i sa ukupnih 3:0 se plasirao u četvrtfinale.

Večeras ćemo nakon što završe dueli Atletico Madrid - Bayer Leverskusen i Monaco - Manchester City saznati dva posljednja četvrtfinalista Lige prvaka.

Atletico Madrid - Bayer Leverkusen (Vicente Calderon, 20:45, prvi susret 4:2)

Monaco - Manchester City (Stade Louis II, 20:45, prvi susret 3.5)

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Korisnik