RTVTK - Items filtered by date: Utorak, 04 Travanj 2017

Broj krivičnih djela u prošloj godini manji je za 6,79% u odnosu na 2015. godinu, podaci su MUP-a TK prezentirani u Izvještaju o radu ministarstva u 2016.godini usvojenom na sjednici Vlade TK. Uz ovaj prihvaćeni su i izvještaji o radu u prošloj godini Minstarstva zdravstva, te Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice.

Pogledajte VIDEO, govore:

dr. Bahrudin Hadžiefendić, ministar zdravstva TK

Hasan Fehratović, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice

Husein Topčagić, ministar unutarnjih poslova TK

Ivana Kulić, ministrica pravosuđa i uprave TK

Utorak, 04 Travanj 2017 16:57

Apel za pomoć maloj Mirsadi

Mala Mirsada iz Tuzle poželjela je tortu za svoj rođendan. Osim poklonjene torte, ljudi dobrog srca, ovoj devetogodišnjakinji bez majke i oca, renovirali su i namještajem opremili sprat kuće, obezbjedili odjeću, obuću, hranu a nije isključeno ni da će joj biti dodijeljena stipendija za dalje školovanje...

opširnije u video prilogu
sagovornik
Šemso Katanić, Mirsadin djed

U okviru manifestacije „Dani dječije knjige“ danas je u OŠ Novi Grad upriličeno druženje sa dječijim književnicima Zejćirom Hasićem i Nurom Suljkanović. Ovom prigodom književnici su učenicima održali svoje recitale poezije, te sa nastavnicima, prijateljima mališanima, ukazali na značaj dječije književnosti.

Više u video prilogu govore Sanela Jusufović, učiteljica OŠ "Novi Grad", Zejćir Hasić,pisac, te najmlađi ljubitelji pisane riječi, učenici.

VIDEO

Prošla je godina dana od početka, sada već uspješnog zajedničkog medijskog projekta BH veze. Kako su emisije koje se realizuju u okviru ovog projekta,  već zauzele respektabilno mjesto kod gledatelja širom naše zemlje, dogovoreno je i proširenje saradnje. Tako u septembru možemo očekivati i prvi bh. dnevnik u realizaciji članica projekta.
Opširnije u video pilogu.

Sagorvornici:
 Almir Mulabećirović, direktor RTVTK i  Elvir Resić, TV Sarajevo

Utorak, 04 Travanj 2017 14:55

Propao i sedmi pokušaj prodaje "Dite"

I sedmi krug prodaje Fabrike deterdženata „Dita“ Tuzla završen je bez uspjeha. Iako je do ovog kruga vrijednost preduzeća spuštena na 13 miliona i 610 hiljada KM zainteresovanih kupaca nije bilo. Inače, radnici Dite su proizvodnju pokrenuli prije dvije godine a trenutno je zaposleno 75 radnika. Proizvodnjom i prodajom svojih proizvoda „Dita“ uspijeva pokriti troškove te obezbjediti radnicima minimalnu platu, topli obrok i prevoz. Za sve to su potrebna velika ulaganja što dovodi do problema finansiranja za potrebne sirovine.

Više u video prilogu.

Sagovornik, Hajrudin Kunalić, stečajni upravnik Fabrike deterdženata „Dita“ Tuzla

Na današnji dan prije 25 godina na području Tuzle donijeta je odluka o organizaciji i pružanju otpora agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Tim povodom održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je bilo govora o vremenu kada je Tuzla pružila otpor agresoru.
Detaljnije u video prilogu...
Govore:
Selim Bašlagić, bivši predsjednik Skupštine općine Tuzla
Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle

Danas je u Tuzli i zvanično započela Specijalna olimpijadu "BoHeMSA" koja će trajati do 7. Aprila i koja okuplja preko 400 učesnika. Organizator cjelokupnog takmičenja je Udruženje studenata medicine u Bosni i Hercegovini „BoHeMSA“ lokalni komitet Tuzla, zajedno u saradnji sa Medicinskim fakultetom Tuzla i Univerzitetom u Tuzli. Generalni pokrovitelji projekta su Bošnjačka Zajednica Kulture „Preporod“ Sjeverne Amerike, kao iVlada Tuzlanskog kantona. ( Više u video prilogu )

Kamerman: Mirsad Jusić

To 1 Nermin Alibašić, koordinator projekta Udruženje studenata medicine u BiH ( BoHeMSA )

To 2 Senija Orlović, potpredsjednica Bošnjačke zajednice Kulture Preporod Sjeverne Amerike

To 3 učesnici

To 4 Zlatan Muratović, ministar za obrazovanje, nauku, kultuu i sport TK

Predstava “Budala na večeri” Narodnog pozorišta iz Tuzle pobjednik je ovogodišnjih 16. “Dana komedije” u Bijeljini. Tim i povodom pripreme dvije nove predstave predstavnici NP Tuzla obratili su se novinarima.
Opširnije u video prilogu u kojem govore: Ljiljana Erkić, direktorica „Centra za kulturu“ Semberija i Armin Ćatić, direktor NP Tuzla.

U okviru 15. TKT festa u Tuzli Zagrebački Teatar Exit odigrao je predstavu 'Taximetar', po tekstu istaknutoga slovenskog pisca Gorana Vojnovića, a u režiji Matka Raguža. Ova angažirana komedija nasmijala je publiku, koja je aplauzom ispratila glumce. Opširnije u video prilogu u kojem govore glumci Zijad Gračić i Robert Budak.

U okviru 2. kola Lige za prvaka BiH fudbaleri Slobode sutra na Tušnju dočekuju starog rivala ekipu Sarajeva.

Samo prije dva kola, u posljednjem premijerligaškom, tuzlaci su na istom stadionu deklasirali svog protivnika sa 3:0.Ovaj put šef stručnog štaba Vlado Jagodić i junak pomenute utakmice Almedin Ziljkić očekuju mnogo teži meč.

Jagodić smatra da će Sarajevo nakon neuspjeha protiv Radnika i samo jednog osvojenog boda sada igrati napadački bez mnogo taktiziranja, s druge strane utakmica je od velike važnosti i za Slobodu jer bi u slučaju pobjede ostala u utrci za četvrto mjesto. Ono što ga posebno zabrinjava je da njegova ekipa prima mnogo golova, pa se nada da će navalni red biti efikasan.

Ponovo ima problema oko sastavljanja ekipe. Nakon susreta protiv Željezničara na povrede se žale Tandir i Kalezić pa je njihov nastup pod velikim upitnikom. Od ranije probleme sa povredom ima Smajić, a definitivno su van stroja Merzić i Jahić.

Raduje svakako oporavak Ziljkića koji je rekao da sutra očekuje najtežu utakmicu do sada jer je pobjeda prijeko potrebna i jednima i drugima. Nada se dobroj igri i da će ponovo imati veliku podršku sa tribina.

Sutrašnja utakmica Sloboda - Sarajevo počinje u 16.30 sati. Pola sata ranije starta susret Krupa - Radnik, dok će od 18.30 sati u Mostaru snage odmjeriti vodeći dvojac Zrinjski i Željezničar.

U okiru 2. Kola Lige za opstanak sutra od 16.30 sati igraju Olimpic - Metalleghe i Čelik - Vitez, dok će susret između Širokog Brijega i Mladosti početi u 19.00 sati.

Stranica 1 od 2

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Korisnik