RTVTK - Items filtered by date: Srijeda, 08 Ožujak 2017

Povodom obilježavanja osmog marta, kompanija Bingo uz podršku poslovnih partnera ali i kupaca provodi kompaniju pod nazivom „Pokažimo da nam je stalo“. Aktivnosti su umjerene na Sigurne kuće u Bosni i Hercegovini. Danas je simbilično predstavnicima ovih kuća uručena donacija u vrijednosti od 10 hiljada KM.

Više pogledajte u video prilogu.

Sagovornici: Amna Džambić, marketing služba „Bingo“ d.o.o
                    Lidija Tomić, menadžerica Bingo City Centra
                   Jasmina Avdić, članica udruženja „Snaga žene“
                    Danijela Kaloci, „Vive žene“


8. mart je dan kada se trebamo podsjetiti na često ugrožena prava žena. Na ovu činjenicu su danas, podjelom karanfila na tuzlanskom Korzu, htjele podsjetiti članice udruženja žena romkinja „Bolja budućnost „ Tuzla.

Više u video prilogu. Sagovornik :

Larisa Kovačević, članica Udruženja žena romkinja „Bolja budućnost“

Srijeda, 08 Ožujak 2017 13:02

Tuzla - Planska konferencija NATO vježbe

Bosna i Hercegovina je domaćin NATO terenske vježbe otklanjanja posljedica katastrofe “Bosna i Hercegovina 2017” koja će biti održana u septembru ove godine. Nakon što su predstavnici zemalja članica NATO -a jučer obišli lokacije u TK na kojima je planirano održavanje vježbi danas je u Tuzli upriličena Planska konferencija za njeno izvođenje.
 
više u video prilogu:

sagovornici:
Guenter Bretschneider, šef euroatlanskog centra za koordinaciju odgovora na katastrofe EADRCC
Bego Gutić, premijer TK
Samir Agić, pomoćnik ministra sigurnosti BiH za zaštitu i spašavanje

Međunarodni Dan žena, Osmi mart, dan je posvećen ženama. Nastao je kao rezultat borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Prihvaćen je 1917. godine,  a Ujedinjene nacije su od 1975. godine, i službeno počele obilježavati Međunarodni dan žena. U međuvremenu su uvedene institucije kao što su trudničko bolovanje, ograničenje rada žena u noćnoj smjeni, ista plata za isti rad, pravo glasa.
Detaljnije u video prilogu...
Govore:
Lamija Orlović, studentica IV godine Ekonomskog fakulteta UNTZ
Arijana Minov, studentica II godine Ekonomskog fakulteta UNTZ
Maida Mehmedović, predsjednica Aktiva žena MZ Gornja Tuzla

U galeriji Bosanskog kulturnog centra TK -a Tuzla otvorena je izložba kaligrafije pod nazivom „Zlatni harf“ autorice Zane Tahirović iz Gračanice. Do sada je autorica imala tri manje izložbe u Gračanici i jednu u Srbiji, u Kulturnom centru Novog Sada. Na dobar prijem naišla je i u Tuzli. OpširnijE u video prilogu u kojem govoru autorica Tahirović.

„Međunarodni Dan žena u sebi nosi korijene protesta i političkog aktivizma koji je i danas nezaobilazan oblik društvenog života žena u našem društvu. Žene su danas aktivni sudionici svih društvenih kretanja i nosioci svih značajnih poslova od odgoja i obrazovanja do najvećih državnih poslova. Istovremeno, žena je i stub porodice, a time i društva u cjelini. I zato, i pored njihove aktivne uloge koju imaju u savremenom društvu, koristim se prilikom da još jednom skrenem pažnju i podsjetim na potrebu još snažnijeg angažmana žena u društvenom životu u Bosni i Hercegovini. Prilika je danas da se sjetimo svih hrabrih žena koje su se kroz historiju borile za ovo što danas imamo, a imamo i činjenicu da danas žene sasvim ravnopravno učestvuju u svim poslovima pa čak i organizaciji i izvođenju jedne veoma složene NATO vježbe. U ime Vlade Tuzlanskog kantona i svoje lično ime, poštovanim majkama, suprugama i kćerkama upućujem iskrene čestitke u povodu 8. marta – Dana žena, sa željom da njihovi dani budu svi dani u godini.“

U Galeriji GM u Tuzli postavljena je izložba slika Mirsada Mustajbašića. Posvećena je sjećanju na tog sarajevskog slikara i prijatelja „Galerije Mandžić“ koji je prerano preminuo prije pet godina. Opširnije u video prilogu u kojem govori akademik Enver Mandžić, organizator izložbe.

Općinski sud Tuzla je u prošloj godini riješio 62 stečajna postupka, ostalo je nezavršenih 89 stečajnih postupaka. S obzirom na to da je u Službenim novinama 20.januara objavljena odluka Ustavnog suda Federacije prema kojem nisu u skladu sa Ustavom članovi 33 i 40 Zakona o stečajnom postupku isti se i ne primjenjuju.

Pogledajte VIDEO, govori:

Amira Ferizbegović, predsjednica Privrednog odjeljenja Općinskog suda Tuzla

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« March 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Prijava

Korisnik