RTVTK - Items filtered by date: Nedjelja, 05 Ožujak 2017

Programom rada Kantonalne uprave za inspekcijske poslove za ovu godinu, predviđeno je povećanje broja inspekcijskih nadzora. Tako je svaki inspektor dobio normu od 250 nadzora koje će morati da realizuje tokom godine. U Upravi je formiran i novi inspektorat - farmaceutski.   

Vlada TK je prihvatila Program rada Kantonalne uprave za inspekcijske poslove za ovu godinu. S tim u vezi donesen je zaključak da se pojača inspekcijski nadzor, naročito u oblasti suzbijanja sive ekonomije i rada na crno. Uprava je pred sebe postavila nekoliko strateških ciljeva, a najvažniji je kontinuiran inspekcijski nadzor u svim lokalnim zajednicama u TK.

Do formiranja farmaceutske inspekcije došlo je zbog pritužbi da se na tržištu u TK prodaju jeftiniji lijekovi iz susjednih zemalja bez validne dokumentacije. Neke apoteke su radile i bez odobrenja za rad. U Upravi za inspekcijske poslove trenutno radi 85 zaposlenika. U ovoj godini planirano je zapošljavanje još 7 novih inspektora u oblastima gdje je utvrđeno da postoje određeni propusti u radu.

Programom za ovu godinu planirano je povećanje broja inspekcijskih nadzora na 17 hiljada. Dosad su inspekcije godišnje obavljale oko 12 hiljada kontrola. Novina je i to da svaki inspektor ima normu koju  će tokom godine morati da ispuni.

Detaljnije u video prilogu... Govori:

Amel Mehanović, direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove

Na posljednjoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona, na inicijativu poslanika Fuada Imamovića, vođena je rasprava o grijanju u MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ u Kladnju. Tokom rasprave poslanik Dževad Hadžić je, na temelju netačnih navoda, Radio-televiziju Tuzlanskog kantona doveo u negativan kontekst.
U cilju objektivnog informisanja javnosti i mi se vraćamo ovoj temi..

Predsjednik kluba poslanika SDP-a u Skupštini Tuzlanskog kantona, Dževad Hadžić tokom rasprave o prijedlogu Budžetu TK za 2017. postavio je pitanje zašto se Radio-televizija Tuzlanskog kantona ne bavi temama poput problema grijanja u Mješovitoj srednjoj školi u Kladnju.

Nažalost, poslanik Hadžić, prije iznošenja ovakvih ocjena, nije utvrdio činjenice.
Osnovne i srednje škole širom Tuzlanskog kantona, stalna su tema naših i informativnih i obrazovnih emisija. U vrijeme najnižih temperatura ove zime, ekipa RTVTK bila je među učenicima i nastavnicima Mješovite srednje škole u Kladnju.

Početkom februara informisali smo javnost da Mješovita srednja škola u Kladnju ima novi sistem grijanja na pelet, koji je sa novim kotlom uveden još prije dvije godine, ali da se prostorije ne mogu dovoljno zagrijati zbog dotrajale stolarije. Od novinara RTVTK, koji su istraživali ovaj problem, menadžment škole doznao je da je škola dobila novac za zamjenu stolarije i novu fasadu, i to u okviru vrlo značajnog INTERREG projekta, vrijednog više do 3 miliona konvertibilnih maraka. Priča o tome emitovana je u našem Dnevniku,  Jutarnjem programu i na našoj web stranici.

Ranije to nismo željeli javno objavljivati, ali ovog puta hoćemo, na tome nam se pismeno zahvalio Kolektiv Mješovite srednje škole „Musa Ćazim Ćatić“  Kladanj.

Želimo vjerovati da su uvaženom poslaniku Hadžiću ove priče promakle, ali ga pozivamo da ubuduće, kada već želi prozivati Radio-televiziju Tuzlanskog kantona, navode koje iznosi provjeri. To je najmanje što očekujemo od poslanika Skupštine koja je osnivač Radio-televizije Tuzlanskog kantona.
Tim prije što su u posljednje vrijeme, upravo izjave gospodina Hadžića, u više navrata, korištene za diskreditovanje Radio-televizije Tuzlanskog kantona.

Detaljnije u video prilogu...
Govore:
Dževad Hadžić (28.2.2017. godine), predsjednik Kluba zastupnika SDP-a u Skupštini TK
Emin Alikadić ( 3.2.2017.), učenik MSŠ ''Musa Ćazim Ćatić'', Kladanj
Muriz Halilović ( 3.2.2017.), direktor MSŠ ''Musa Ćazim Ćatić'', Kladanj

Nedjelja, 05 Ožujak 2017 12:38

Stanje sa zalihama krvi u TK stabilno ( Video)

Transfuzija krvi svaki dan spašava živote. Krv se u bolnicama daje povrijeđenima, bolesnicima kojima se rade velike operacije, transplantacija ćelija i organa, kao i bolesnicima koji se liječe od malignih oboljenja ili teške anemije bilo kog uzroka. Kako je krv jedini lijek koji se ne može proizvesti, darivanje krvi je od velike važnosti za život onih kojima je u datom trenutku nophodna. Kakva je situacija na Poliklinici za transfuziologiju UKC Tuzla, saznat ćemo u narednim minutama.

Opširnije u video prilogu:

Sagovornici: Sifet Avdić, darivalac krvi i prim.dr. Slavica Divković Mott, načelnica Poliklinike za transfuziologiju UKC Tuzla.

U situaciji u kojoj oko 100 000 gradjana samo ovog kantona traži posao, kada privreda sve manje nudi prilike za zapošljavanje, raduje informacija da je neko kroz različite vrste obrta uspio pronaći izvor stalnih primanja. Takvih je u TK oko 11 000,  najviše trgovaca i ugostitelja, potom  vozača i frizera. Oni su okupljeni u Obrtničku komoru TK, koja pokušava da riješi brojne probleme obrtnika. Najveći je taj što teško ili nikako ne mogu doći do kredita kod komercijalnih banaka.

Opširnije u video prilogu.

Sagovornik: Željko Babić, predsjednik Kantonalne obrtničke komore Tuzla

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« March 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Prijava

Korisnik