RTVTK - Items filtered by date: Utorak, 11 Travanj 2017

Danas je u Tuzli svečano obilježena treća godišnjica od formiranja društva „Eko život“ Tuzla. Eko život“ je ovlašteni BH operater za upravljenje ambalažom i ambalažnim otpadom na području Federcije Bosne i Hercegovine. Riječ je o neprofitnom privrednom društvu kojeg je formirala grupa od sedam domaćih privrednika.

Više u video prilogu.

Sagovornici :

Lidija Tomić, član Koordinacionog tijela za praćenje implementacije Pravilnika o upravljanju ambalaže i ambalažnog otpada

Edita Djapo, ministrica okoliša i turizma FBiH

Merima Dževdetbegović, predstavnica Menproma

Nastavak pete redovne sjednice GV Tuzla svakako je obilježilo razmatranje informacije o stanju javne rasvjete u Tuzli. Kao što je poznato, u proteklom periodu rasvjeta nije radila u određenim dijelovima Tuzle a problemi su bili, kako je rečeno, zbog tenderske procedure i uloženih žalbi. Ono što je još jendom ponovljeno je to da će o rasvjeti od prvog januara naredne godine kompletnu brigu voditi Služba za komunalne poslove. Pored toga, na dnevnom redu se našlo još nekoliko tačaka poput informacije o radu gradskog pravobranilaštva koja je usvojena.

Više u video prilogu.

Sagovornici:

Alen Kapidžić, predsjednik Kluba vijećnika SDP GV Tuzla
 Sabahudin imamović, predsjednik Kluba vijećnika SDA u GV Tuzla

Tradicionalna selektivna izložba naziva „Mali format 2016“ Udruženja likovnih umjetnika BiH otvorena je u Tuzli. Na izložbi koju karakterišu radovi malih dimenzija svake godine predstavi se više od 60 bosanskohercegovačkih umjetnika svih generacija. Izložba će biti otvorena do 17. aprila u Ateljeu Ismet Mujezinović u Tuzli.

Više u video prilogu govori Admir Mujkić, predsjednik ULUBIH

(VIDEO)

Pozorište mladih Tuzle i ove godine realizovao je upis polaznika u Dramski studio za djecu i mlade 2017. Tim povodom sinoć je u Bkc-u Tk u Tuzli održana i javna prezentacija za nove mlade polaznike. Ovaj događaj ujedno je i posljednji u okviru održavanja manifestacije 13. Dani Mladih Tuzle.

Više u video prilogu govore: Adnan Mujkić, predsjednik Udruženja "Mladi Tuzle" i Amila Beširović, članica

Mirnom šetnjom srebreničke majke, zajedno sa članovima različitih udruženja i građanima Tuzle, i danas su podsjetili na genocid koji je 11. jula. 1995. godine počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici. Svoju borbu da se Srebrenica više nikada i nikome ne ponovi ove hrabre žene nastavljaju dalje, kao i do sada, svakog jedanaestog u mjesecu. A fotografije na panoima i imena, izvezena na jastučićima, tišinom opominju i podsjećaju. ( više u video prilogu )

Kamerman: Emir Smajić

To 1, 2 Hajra Ćatić, predsjednica Udruženja Žene Srebrenice

Povodom 15. aprila Dana armje R BiH , Savez demobilisanih boraca TK uprilčio je prijem za deset boraca kako bi im uručili jednokratnu novčanu pomoć. Centralna manifestacija obilježavanja Dana armije za Tuzlanski kanton biće organizirana u Lukavcu nizom prigodnih aktivnosti.

Opšrinije u video prilogu

Sagovornici: Niaz Hodžić, predsjednik Saveza demobilisanih boraca TKi Izet Đulić, predsjednik organizacije demobilisanih boraca Općine Lukavac

U odnosu na 2007.godinu broj učenika u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona smanjen je ukupno za oko 23 hiljade. Prethodnih godina sa problemom smanjenog broja učenika, naročito pri upisu, suočavale su se osnovne, špotom srednje škole, a ove godine će se to u značajnoj mjeri odraziti i pri upisu na fakultete Univerziteta u Tuzli. Prema riječima ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta, vodiće se bitka za svakog studenta. Naglašena je neophodnost prilagodbe upisne politike sa potrebama tržišta rada, kao i školskih kurikuluma potrebama privrede.

Pogledajte VIDEO, govori:

Zlatan Muratović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK

Midhat Čaušević, predsjednik Komisije za obrazovanje, kulturu, sport i mlade Skupštine TK

Nedret Kikanović, predsjednik KPK Tuzla

Abdulah Hadžiavdić, sekretar Obrtničke TK

Mijat Pavić, Pavić Komerc doo Tuzla

Nikola Čiča, direktor PZ TK

Utorak, 11 Travanj 2017 08:25

NOGOMET: Liga prvaka

Večerašnjim susretima u Torinu i Dortmundu počinje četvrtfinale Lige prvaka.

Juventus - Barcelona (Stadion Juventusa, 20:45)


Ovo će biti osma međusobna utakmica Juventusa i Barcelone. Barca je slavila tri puta, dok su po dva susreta završena neriješenim rezultatom i pobjedom Juventusa.

Borussia Dortmund - Monaco (Signal Iduna Park, 20:45)

Ovo će biti prvi duel ove dvije ekipe od kojih možemo očekivati napadački nogomet sa mnogo pogodaka.


RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« April 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Prijava

Korisnik