RTVTK - Items filtered by date: Četvrtak, 13 Travanj 2017

Udruženje građana Moto klub ''TUZLA'' u saradnji sa MUP-om Tuzlanskog kantona organizator je akcije o sigurnosti u saobraćaju pod nazivom ''Pogledaj dva puta i spasi život''. Akcija ima za cilj podizanje svjesti vozača automobila na početak moto sezone i prisustvo motociklista na cestama, kao najugroženije kategorije u saobraćaju.

Više u video prilogu.

Sagovornik : Almir Toromanović, predsjednik MK "Tuzla"

Četvrtak, 13 Travanj 2017 15:52

Delegacija Vlade TK u posjeti Udruženju Bosper

U organizaciji Udruženja Bosper i preduzeća Plant danas je održana manifestacija Partnerstvom do bržeg kreiranja radnih mjesta iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, te prezentirani  uspješni modeli  samozapošljavanja u poljoprivrednom sektoru.   Skupu je  prisustvovala  i delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Begom Gutićem.

Opširnije u video prilogu.

Sagovornici: Bego Gutić, premijer TK, Adnan Hodžić, direktor firme Plant i Dinka Huremović, direktorica Udruženja BOSPER 

Četvrtak, 13 Travanj 2017 15:08

Živiničani odali počast svojim herojima

Osmog aprila prije 25 godina, tadašnji živinički policajci i pripadnici Patriotske lige, u ranim jutarnjim satima, iz Svojata su otišli na Kula Grad kraj Zvornika, kako bi branili Bosnu i Hercegovinu od agresije na njenoj istočnoj granici. Tada je poginuo Izet Selimović, prvi šehid općine Živinice. Tim povodom, obilježavajući ovaj značajni datum, u Svojatu je položeno cvijeće i proučena fatiha za sve poginule borce a održan je i historijski čas, kako bi se nove generacije upoznale sa ovim događajem značajnim za odbranu BiH. ( više u video prilogu )

kamerman: Mirzet Lokmić

 To1 Ševal Bašić, generalni sekretar Saveza udruženja policije TK

To2 Ibrahim Mušić, predsjednik organizacije boraca Patriotrke lige Živinice

To3 Samir KamEnjeković, načelnik općine Živinice

Općinski sud u Srebreniku trebao bi početi raditi do kraja ove godine. Ocijenjeno je da je ovo najznačajniji projekat u Srebreniku u 2017. godini. Detalje Protokola, kojim se defrinišu obaveze u vezi sa stvaranjem uslova za početak rada Suda nedavno su dogovorili prvi ljudi Tuzlanskog kantona i općine Srebrenik.
Ovo je samo jedan od primjera dobre saradnje između kantona i lokalnih zajednica, koja za rezultat ima unapređenje uslova života u Tuzlanskom kantonu.  

Vlada Tuzlanskog kantona ove će godine uložiti 6 miliona KM u Međunarodni aerodrom na Dubravama. Kako bi investicija bila moguća potrebno je da općina Živinice riješi problem imovinsko-pravnih odnosa. Iako je Zakonima definisana nadležnost kantonalnih i lokalnih vlasti, samo zajedničkim djelovanjem moguć je uspjeh.

Vlada Tuzlanskog kantona spremna je preuzeti obavezu da, za potrebe finansiranja projekta vodosnabdijevanja u GradačacU, u narednim godinama svake godine ovoj općini planira i odobri po pola miliona KM. Podsjećamo, cjelokupni projekat vodosnabdijevanja, rekonstrukcije postojeće mreže i postrojenja za tretman otpadnih voda je vrijednosti 18 miliona KM.

U Sapni Vlada kantona, između ostalog ulaže u rekonstrukciju regionalnog puta Sapna – Priboj. Riječ je o dionici veoma važnoj za građane općina Sapna i Teočak, jer je ovo put koji će ih izvesti iz komunikacijske blokade, ali i stvoriti mogućnost za privlačenje investitora. Radovi na sanaciji puta počeli su u septembru prošle godine. Put koji povezuje Sapnu i Priboj dug je oko 5 kilometara. U narednim godinama bit će u potpunosti rekonstruisan i prilagođen potrebama građana, ali i privrednika. U Teočaku i Čeliću od Vlade očekuju pomoć pri završetku sportske dvorane. Doboj Istoku, osim pomoći za sanaciju štete nastalje usljed nedavnih poplava, Vlada je, planirala pomoći i sanaciju, rekonstrukciju i adaptaciju određenih školskih objekata.

U okviru INTEREEG-a Tuzlanski kanton će dobiti oko 1,6 miliona KM. Taj će novac biti uložen u energetsku obnovu škola u Kladnju, Gradačcu, Banovićima, Srebreniku i Sapni. Zajedničkim snagama kantonalnih i gradskih vlasti Tuzle konačno će biti izgrađena i fiskulturna sala u tuzlanskoj osnovnoj školi "Sjenjak".Vlada  podržava i sajamske aktivnosti, koja jačaju poduzetništvo.

Detaljnije u video prilogu.
Sagovornik:
Bego Gutić, premijer TK

Počele su edukacije privrednika sa područja Tuzlanskog kantona za učešće na Sarajevo Business Forumu koji će se održati od 22-23. maja ove godine u Sarajevu. Ovo je velika šansa za ekonomiju BiH, uprkos aktuelnim izazovima sa kojima se suočava. Ovaj Forum je svjedok da BiH postaje centar u ovom dijelu regije i Evrope, te da se forum sve više pozicionira na svjetskoj mapi.

Više u video prilogu:

Edina Kurtić, Kantonalna privredna komora Tuzla

Četvrtak, 13 Travanj 2017 13:09

Delegacija Vlade TK u OŠ ''Sjenjak''

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, zajedno sa delegacijom Vlade TK, posjetio je danas menadžent Osnovne škole "Sjenjak" u Tuzli. Povod je bio izgradnja fiskulturne sale za učenike. Na sastanku je dogovoreno da narednih dana slijedi prikupljanje potrebnih dozvola. Precizirana su i novčana ulaganja Vlade TK i Grada Tuzle. Ove godine OŠ "Sjenjak", obilježava i trinaest godina od osnivanja. Vrijednost projekta je 470.000 maraka. Ove godine kantonalna Vlada izdvojit će 150.000 maraka, a grad Tuzla 50.000. Naredne godine Vlada Tuzlanskog kantona uložit će dodatnih 170.000 maraka, a Grad Tuzla 100.000 hiljada, dogovoreno je danas.

Više pogledajte u video prilogu.

Sagovornici:

Bego Gutić, premijer TK

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle

Indira Lukavica, direktorica OŠ „Sjenjak“ Tuzla

Zlatan Muratović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK

Bahrudin Hadžiefendić, ministar zdravstva u Vladi TK

Za dva dana navršava se 25 godina od formiranja Armije RBiH. Tim povodom položeno je cvijeće na dva spomen obilježja poginulim borcima u općini Lukavac koja je bila ovogodišnji domaćin okupljanja pripadnika 17 općinskih organizacija demobilisanih boraca. Uz prisustvo predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti izvršeno je postrojavanje u Poljicu kao lokalitetu bitnom za oslobađanje zloglasnog uporišta na Vijencu...

opširnije u video prilogu
sagovornici
Niaz Hodžić, predsjednik Saveza demobilisanih boraca TK
Fahrudin Skopljak, ministar za boračka pitanja TK
Izet Đulić, predsjednik Organizacije demobilisanih boraca općine Lukavac

Rezultati prvih susreta četvrtfinala nogometne Lige prvaka:

Borussia Dortmund - Monaco 2-3 (Dembele 57, Kagawa 85 / Mbappe 19, 79, Bender 35-ag)

Atletico Madrid - Leicester City 1-0 (Griezmann 28-11m)

Bayern Munchen - Real Madrid 1-2(Vidal 25 / Ronaldo 47, 77)

Igrano u utorak, 11. aprila:

Juventus - Barcelona 3-0 (Dybala 7, 22, Chiellini 55)

REVANŠ SUSRETI

U utorak, 18. aprila:

Leicester City - Atletico Madrid 

Real Madrid - Bayern Munchen 

U srijedu, 19. aprila:

Monaco - Borussia Dortmund 

Barcelona - Juventus

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« April 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Prijava

Korisnik