RTVTK - Items filtered by date: Ponedjeljak, 17 Travanj 2017
Ponedjeljak, 17 Travanj 2017 15:52

SIGURNOSNA SITUACIJA U TK U 2016. POVOLJNA

Na osnovu statističkih pokazatelja sigurnosna situacija u TK ocjenjuje se kao povoljna. Ovo je zaključeno na današnjoj sjednici Vlade TK na kojoj je prihvaćena Informacija o stanju sigurnosti na području našeg kantona u 2016. godini. Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je danas Prijedlog Zakona o šumama Tuzlanskog kantona. Između ostalog, utvrđen je i prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bibliotečkoj djelatnosti. Odobreno je 616.308 KM namjenskih sredstava od ekoloških naknada, te 408.700 KM za socijalne programe...

opširnije u video prilogu

sagovornici:
Enes Modrić, direktor JU „Zaštićeni pejzaž Konjuh“
Mersija Jašarević, direktorica „Zavoda za pružanje pravne pomoći TK“
Denis Husić, direktor JU „Odgojni centar TK“

Danas je u krugu Sabornog hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli upriličen tradinionalni vaskršnji prijem za predstavnike vlasti u TK. Ovo je bila prilika da se sveštenici zahvale na podršci u radu Srpske pravoslavne crkve u Tuzli.

Opširnije u video prilogu.

Sagovornik: Milan Topić, protojerej-stavrofor Sabornog hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli

Ponedjeljak, 17 Travanj 2017 14:03

GIKIL traži mlade inžinjere

Odličnu priliku mladim inžinjerima, koji su završili fakultet nudi kompanija GIKIL. Naime, upućen je poziv mladim osobama na stručno osposobljavanje u trajanju od 12 mjeseci. Ovo je već tradicionalni poziv kojim se u GIKIL-u tokom prethodnih godina usavršilo i osposobilo 57 mladih osoba. Sve su  pronašle zaposlenje,  u GIKILU i drugim kompanijama.
Više u video prilogu.
Sagovornica : Irena Dugonjić, direktorica ljudskih resursa i administracije, GIKIL d.o.o

Udruženje građana oštećenog vida Tuzla nedavno je dobilo vrijednu donaciju za svoje članove. Radi se o 15 laptopa koji su reparirani i prilagođeni korisnicima Udruženja i koji će u mnogome pomoći njihovim članovima. Donacija je rezultat saradnje tuzlanskog Lions kluba sa predsjednikom Lions inicijative za centralnu, istočnu i jugoistočnu Evropu Philom Nathanom. Vrijednost donacije je oko 15 hiljada KM.

Više u video prilogu.

Sagovornici :

Sabina Mujezinović, članica Lions kluba Tuzla

Tifa Tučić, izvršna direktorica Udruženja građana ostećenog vida Tuzla

Ponedjeljak, 17 Travanj 2017 12:05

U srijedu rukometni derbi Konjuh - Zrinjski

U srijedu se u sportskoj dvorani u Živinicama igra derbi utakmica 24. kola muške rukometne Premijer lige BiH u kojoj se sastaju direktni rivali za plasman u Ligu za prvaka Konjuh i mostarski Zrinjski.

Predstavnici kluba domaćina su na današnjoj press-konferenciji istakli važnost ovog susreta. Sa pobjedom bi Konjuh ostao u utrci za osvajanje 3. mjesta koje osigurava plasman u završnicu prvenstva, dok bi eventualnim porazom izgubio šanse da se nađe među četiri najbolje ekipe u BiH.

Svi igrači su spremni i sa nestrpljenjem očekuju utakmicu koja se igra u srijedu od 19 sati.

Danas su novinari upoznati i sa organizacijom kampa kojeg RK Konjuh organizuje od 25. juna do 2. jula u Zaostrogu. Radi se o rukometnom kampu za djevojčice i dječaka uzrasta od 10 do 18 godina sa kojima će raditi proslavljena rukometna imena: Rade Unčanin, Abaz Arslanagić, Eso Kurtagić, Bojan Unčanin i kao trener golmana Sidik Omerović.

Vlada Federacije je u februaru usvojila Plan povratka, gradnje i održivog povratka za 2017.godinu. Vrijednost ovog plana je procjenjena na 22 miliona 600 hiljada maraka. Osim transfera Vlade FBiH, očekivani izvori finansiranja su kreditna sredstva OPEC-a, Regionalni stambeni program u BiH, Saudijski fond za Bosnu i Hercegovinu i Razvojna banka Vijeća Evrope.

Pogledajte VIDEO, govori:

Edin Ramić, ministar za raseljene osobe i izbjeglice F BiH

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u saradnji sa ključnim udruženjima branilaca trebalo bi da pripreme jedan jedinstven zakon o pravima branilaca i članova njihovih porodica, koji bi obuhvatio sadašnja četiri Federalna zakona i 10 kantonalnih o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica.

Pogledajte VIDEO, govori:

Salko Bukvarević, ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata F BiH

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« April 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Prijava

Korisnik