RTVTK - Items filtered by date: Srijeda, 19 Travanj 2017

Pad temperature i sinoćnji snijeg iznenadio je mnoge građane TK. Zbog vlažnog kolovoza saobraćaj se odvija otežano na većini putnih pravaca, ali većih problema za nadležne službe nije bilo. Minusi prijete i propadanju poljoprivrednih kultura, a ukoliko se kiša i snijeg zadrže i u narednim danima, posljedice bi mogle biti mnogo ozbiljnije po poljoprivrednike sa TK.

Sagovornici:

Marinko Andrić, direktor Poljoprivrednog zavoda TK

Agan Delibajrić, direktor Direkcije regionalnih cesta TK

Premijer Tuzlanskog kantona, Bego Gutić sa saradnicima je danas posjetio Općinu Kladanj. U razgovoru sa općinskim načelnikom, dogovorili su nastavak finansiranja i sufinansiranja nekoliko projekata od čega je posebno značajan  projekat rekonrstukcije Srednje mješovite škole, dovršetak gradnje sportske dvorane kao i izgdradnja puta do turističkog kompleksa Muška voda koji je trenutno pod stečajem.

Opširnije u video prilogu.

agovornici:  Bego Gutić, premijer TK, Zlatan Muratović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK,  Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK, Jusuf Čavkunović, načelnik Općine Kladanj

Srijeda, 19 Travanj 2017 13:24

Kako popraviti poslovno okruženje? (VIDEO)

Stvaranje povoljnog poslovnog okruženja imperativ je svih lokalnih zajednica Tuzlanskog kantona. To podrazumjeva olakšanje postupka registracije poslovnih firmi, pojednostavljenje procedure izdavanja odobrenja za rad te poboljšanje usluga koje pružaju organi javne uprave.
Detaljnije u video prilogu.
Govore:
Bego Gutić, premijer TK
Enver Sarvan, izvršni direktor Nezavisnog biroa za razvoj Gradačac

Srijeda, 19 Travanj 2017 12:07

Romski jezik zaslužuje da se uvede u škole

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini domaćin je okruglog stola o perspektivama i mogućim modalitetima uvođenja romskog jezika u osnovnim školama na području Tuzlanskog kantona. Cilj je identificiranje mehanizama za efikasnije provođenje Revidiranog Akcionog plana BiH o obrazovnim potrebama Roma u dijelu koji se tiče romskog  jezika, a koji će pružiti jednak pristup kvalitetnom obrazovanju marginaliziranoj grupi djece.
Više u video prilogu.
Sagovornici:
 Ljuan Koko, rukovodilac Centra za edukaciju Roma i etničkih zajednica, Srbija
 Hedina Tahirović - Sijerčić, autorica bosansko-romskog riječnika
 Mersija Jahić, pomoćnica Ministra za obrazovanje i nauku TK

Na šehidskom mezarju Rakita u Vlasenici, u subotu će biti klanjana četrnaesta  dženaza za pet žrtava ubijenih na ovom području u vrijeme 1992./1995. godine. Vječni smiraj na ovom šehidskom mezarju naći će 362 ubijenih Bošnjaka.  U Vlasenici je u proteklom ubijeno 2643 Bošnjaka, istakao je Sakib Dautović, sekretar Medžlisa IZ Vlasenica.  Najmlađa žrtva koja će biti ukopana je šesnaestogodišnji Jasmin Hurić, a najstariji Bešir Čamdzić, koji je kada je ubijen imao 73 godine. U organizaciji Medžlisa Islamske Zajednice Vlasenica, i ove godine organizovana je akcija uređenja i čišćnja mezarja Rakita u Vlasenici.

Ispraćaj posmrtnih ostataka identifikovanih Vlaseničana biće upriličen u petak, 22. aprila, u 17:00 sati ispred Komemorativnog centra Tuzla.

Srijeda, 19 Travanj 2017 08:33

Znate li šta je to aktivno zdravlje?!

Da li ste znali da vježbom popravljate svoje zdravlje i čuvate organizam od niza bolesti i poremećaja?! Ljudi koji se aktivno bave sportom dokazano duže žive. Aktivno zdravlje kao način života, najznačajniji je faktor postizanja i održavanja zdravlja u svim njegovim aspektima. Šta je to aktivno zdavlje i kome se preporučuje, objašnjava dr. Jasmin Zahirović, instruktor.

Srijeda, 19 Travanj 2017 08:28

Pazite na motoriste!

Kao i svake godine na početku sezone "Moto klub" Tuzla u saradnji sa MUP-om TK realizira akciju podizanja svijesti o bezbjednosti u saobraćaju. Tako je i ove godine. Opširniej u video prilogu u kojem govore Adnan Numanović i Mirza Osmanović, članovi „Moto kluba“ Tuzla.

Kako bi vratili tuzlanskom vidikovcu Kicelj nekadašnji sjaj mladi iz Udruženja „Partikltura“ nedavno su organizovali društveno korisnu akciju "Refresh" Kicelj. Eko akciji odazvali su se i mladi i nešto stariji Tuzlaci. Opširnije u video prilogu u kojem govore Enesa Džinić, učesnica akcije i Dino Jamaković, koordinator projekta.

Srijeda, 19 Travanj 2017 06:48

LIGA PRVAKA: Real i Atletico u polufinalu

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u polufinale Lige šampiona nakon pravog klasika u revanšu četvrtfinala i pobjede (4:2) protiv Bayern Minhena. Fantastičan meč viđen je u Madridu. Real Madrid i Bayern Minhen su pokazali zašto su njihovi mečevi uvijek posebno zanimljivi. Loše vijesti za Bayern donio je glavni sudija Kassai, jer je odlučio u 84. minuti isključiti Vidala, a možda i nije trebao. Treba spomenuti da je samo koji minut prije toga Casemiro zaslužio drugi žuti karton, ali ga nije dobio.Nakon1:2 igralo se dodatnih 30 minuta osjetilo se da Real ima prednost igrača više, te su Kraljevi pred kraj prvog produžetka preko Cristiana Ronalda uspjeli doći do pogotka koji im je donio izjednačenje. Treba reći da je Ronaldo u trenutku dodavanja prema njemu bio u ofsajdu, tako da je Bayern ponovo oštećen. U drugom produžetku Real je uspio postići još dva pogotka i to ponovo preko Ronalda kojem je asistirao Marcelo i Asensia za konačnih 4:2 i prolaz Kraljeva u polufinale. Liga šampiona, četvrtfinale: Real Madrid-Bayern Minhen 4:2 (Ronaldo 76', 105', 112', Asensio 112'- Lewandowski P 53', Ramos OG 78')


Atletico Madrid se plasirao u polufinale Lige prvaka iako je tim Diega Simeonea u revanš meču četvrtfinala remizirao u gostima protiv Leicestera (1:1). Madridski klub je u prvoj utakmici prije šest dana na Vicente Calderonu slavio sa 1:0 što je dalo Leicesteru nadu da može napraviti preokret i ostvariti novi historijski uspjeh plasmanom u polufinale.

Večeras igraju : Barcelona - Juventus

                         Monaco   - Dortmund

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« April 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Prijava

Korisnik