RTVTK - Items filtered by date: Četvrtak, 06 Travanj 2017

Udruženje antifašističkih boraca Narodnooslobodilačkog rata i Općina Gradačac danas su -6. aprila, organizovali obilježavanje 72. godišnjice od oslobođenja Gradačca u 2. svjetskom ratu. Tim povodom, ispred spomenika poginulima u Narodnooslobodilačkom ratu 1941.-1945. i Obrambeno–oslobodilačkom ratu 1992.-1995. godine upriličeno je polaganje cvijeća kao i održati prigodni govori. U kongresnoj dvorani Gradačačkog sajma održana je i će se svečana akademija.

Više u video prilogu.

Sagovornici :

Husein Mejremić, predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a Gradačac

Jovo Stanišić

Rasprava o tome kojom trasom će ići autoput Sarajevo - Beograd se ne stišava. Najintenzivnija je u Bosni i Hercegovini, jer će ova cesta u značajnoj mjeri odrediti bližu budućnost i razvoj područja kroz koja će proći.Ukoliko bi cesta prolazila kroz Tuzlanski kanton to bi značilo aktiviranje svih privrednih potencijala najmnogoljudnijeg kantona u Federaciji BiH, ističe premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić. Ovakvo rješenje značilo bi i izlazak kantona iz komunikacijske blokade.

Detaljnije u video prilogu...
Govori:
Bego Gutić, premijer TK

Vijećnici opozicije u Općinskom vijeću Živinice danas su ukazali na, kako kažu, nezakonitosti u radu Općinskog vijeća. Nesavjesan rad, vladajuće koalicije u ovom vijeću, tvrdi opozicija, mogla bi koštati građane više od pola miliona KM samo u ovoj godini.
Detaljnije u video prilogu...
Govore:
Faris Tulumović, predsjednik Kluba vijećnika SSB-a u OV Živinice
Nusret Mamić, predsjednika Kluba vijećnika SDP-a u OV Živinice

Vijećnici u Sapni danas su usvojili Izvještaj o izvršenju Budžeta općine Sapna u iznosu od 2 miliona i 330 hiljada maraka, te podržali rad općinskog načelnika i općinskih službi za proteklu godinu. Potvrđena su i imenovanja predsjednika i članova Uprvanog odobora u Domu zdravlja Sapna i Centru za socijalni rad Sapna. ( više u video prilogu )

Kamerman: Mirzet Lokmić

To 1,2,3 Fehadija Ahmetović, predsjedavajući OV Sapna

Učenici i nastavnici Osnovne muzičke škole iz Tuzle nastavljaju da bilježe izvrsne rezultate. Sa takmičenja u Bijeljini vratili su se okićeni nagradama.  Opširniej u video prilogu u kojem govore Nedim Suljić, direktor Osnovne Muzičke škole Tuzla, Jovan Rašković, nastavnik violine OMŠ Tuzla i učenici koji su osvojili vrijedne nagrade.

 „Unaprjeđenje uslova studiranja, potrebe, izazovi i perspektive“, naziv je studenske koferencije organizirane u okviru Dana filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Podršku studentima s ciljema unaprenjena uslova studeirana ali i kvalitete nastave dala je Vlada TK.  
Opširnije u video prilogu.

Sagovornice:  Naida Ljuma, predsjednica Asocijacije studenata Filozofskog fakulteta i  Emina Emić, predsjednica Skupštine Asocijacije studenata Filozofskog fakulteta

 U Gimnaziji "Ismet Mujezinović" danas je uprililčen "Dan biologije". Učenici ove škole pripremili su tematsku izložbu radova i eksperimente iz predmeta Biologija kako bi gostima iz osnovnih škola približili ovu nauku ali i zdravstevnu gimnaziju kao jedini ovakav smjer u BiH.
Opširnije u video prilogu.

Sagovornice: Mirsada Begović, profesorica biologije,  doc.dr Samira Husejnović, prirodno-matematički fakultet i  Ajla Džanić, učenica  

U povodu obilježavanja jubileja 60 godina postojanja Srednje muzičke škole u Tuzli u BKC održan je koncert profesora. Bila to izuzetna prilika, jer je zadnji koncert profesora održan davne 1982. godine. Opširniej u video prilogu u kojem govore Senija Berberović, profesorica flaute, Zrinka Andrejaš, direktorica Srednje muzičke škole Tuzla i Vedrana Šimić, sopranistica.

Predstavnici saveza koji okupljaju branioce BiH dogovorili su na sastanku sa čelnicima zakonodavne i izvršne vlasti Federacije, održanom 27.marta, da se tri zakiona o statusnim pitanjima boračke populacije, o reprezentativnim boračkim udruženjima, o pravima demobilisanih boraca, te izmjene zakona o osnovnim pravima boraca i članova njihovih porodica, razmatraju u paketu. Ministarstvo za boračka pitanja TK kroz provedbu Zakona o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica nastoji nadomjestiti činjenicu da na nivou Federacije ne postoji propi kojim su definisana prava demobilisanih boraca.

Pogledajte VIDEO, govore:

Niaz Hodžić, predsjednik Saveza demobilisanih boraca TK

Fahrudin Skopljak, ministar za boračka pitanja TK

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« April 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Prijava

Korisnik