Indira Hurić

Indira Hurić

Završen je upis učenika u prvi razred osnovne škole. Prema preliminarnim rezultatima u školske klupe će početkom septembra po prvi put sjesti 4400 učenika na TK. Također, od početka aprila pa do sredine juna trajat će obavezan predškolski program za svu djecu koja od ranije nisu išla u neku od predškolskih ustanova.

Više u video prilogu.

Sagovornici:

Mersija Jahić, pomoćnica ministra za obrazovanje, nauku i kulturu TK

Alma Polić, rukovodilac pedagoškog sektora u JU "Naše djete" Tuzla.

Prema podacima svjetske zdravstvene organizacije, godišnje u svijetu od tuberkoloze u svijetu oboli oko 9 miliona ljudi. U 2016. godini na Klinici za plućne bolesti zabilježeno je 170 oboljelih od tuberkoloze, od kojih je 11 imalo smrtni ishod. Najveći broj oboljelih je sa područja općine Živinice. Na danas održanoj konferenciji, čiji je organizator Klinika za plućne bolesti UKC Tuzla, izneseni su i zvanični podaci, kada je u pitanju tuberkuloza na području TK za prošlu godinu.

Više u video prilogu.

Sagovornici :

Šefika Umihanić, spec. pneumoftiziolog

Kemija Prohić-Paravlić, šefica Odjeljenja za tuberkolozu

Munevera Osmić, spec. pneumoftiziologije

U Živinicama je danas zasijedalo općinsko vijeće. Na dnevnom redu našlo se 20 tačaka dnevnog reda , a preovladavali su izvještaji o radu i inansijskom poslovanju Javnih preduzeća i Javnih ustanova čiji je osnivač općina Živinice, odnosno Općinsko vijeće Živinice. 

Sagovornik: Hamdija Numanović, predsjedavajući OV Živinice

Širom svijeta 22. mart se obilježava kao Svjetski dan voda. Ove godine uz temu „Otpadne vode“, nastoji se podići svijest o mogućnosti recikliranja otpadnih voda i njenog ponovnog korištenja u industriji, poljoprivredi, gradovima i domovima. U povodu Svjetskog dana voda Zavod za javno zdravstvo TK danas je objavio rezultate uzorkovanja i laboratorijske analize vode na javnim česmama u općinama TK.

Više u video prilogu.

Sagovornik :

Selma Azabagić, šefica Službe za higijenu u Zavodu za javno zdravstvo TK

U organizaciji JP "Šume TK" Kladanj na Planinarskom domu Poljice održana je centralna manifestacija obilježavanja 21. marta, Međunarodnog dana šuma. Šume su neprocjenjivo i nezamjenjivo bogatstvo. Njihova je uloga ključna u opstanku svih ogranizama na našem planetu tako da moramo mnogo više raditi na očuvanju ovog bogatstva za buduće generacije, poručeno je danas.

Više u video prilogu. 

Sagovornici :

Kadrija Omazić, v.d. direktora JP »Šume TK«

Edin Šahbazović, direktor Šumskog gazdinstva »Sprečko« Živinice

Nermin Rahmanović, učenik Šumarsko-tehniče škole MŠC Živinice

Melisa Bećar, učenica Šumarsko-tehniče škole MŠC Živinice

U susret 21. martu, Međunarodnom danu djece sa Down sindromom, u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla danas je započelo obilježavanje ovog datuma. U okviru obilježavanja u prostorijama Zavoda održana je svečana promocija brošure i filma o mogućnostima inkluzije i svakodnevnici djece sa sindomom Down.

Više u video prilogu.

Sagovornici :

Ajša Hadžić, majka djeteta sa Down sindromom

Ajla Šehić

Selma Hodžić, diplomirani defektolog

Međunarodni aerodrom Tuzla nastavlja s razvojem i u ovoj godini. Pored novog air-busa i novih avio linija, uskoro će početi radovi i na proširenju putničkog terminala. S ciljem stvaranja preduslova za dobivanje potrebne dokumentacije za realizaciju projekta rekonstrukcije, adaptacije i proširenja objekta putničkog terminala, nedavno je delegacija Vlade Tuzlanskog kantona i Međunarodnog aerodroma u Tuzli boravila u posjeti Federalnom ministarstvu prostornog uređenja.

Više u video prilogu.

Sagovornici :

Rifat Karasalihović, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla

Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK

U Bosni i Hercegovi armija nezaposlenih govori da je zaposlenje u ovoj zemlji teško naći. Međutim, do posla lakše dolaze oni koji su se na vrijeme odlučili obrazovati i usavršavati u oblastima u kojem ima deficit radnika. U posljednje vrijeme, zanimanja koja donose novac i zaposlenje su mahom zanatska zanimanja. Na TK, za upis učenika u zanatske škola postoje brojne pogodnosti, a po završetku škole zanatlije posao lakše pronalaze.Ipak, odaziv učenika je mali.

Više u video prilogu .

Sagovornici :

Razija Majstorović, šefica Odjeljenja za posredovanje u zapošljavanju u Službi za zapošljavanje TK

Zlatko Ibrišimović, stručni savjetnik u Pedagoškom zavodu TK

Mevludin Ferhatović, direktor Građevinsko-geodetske škole Tuzla

Zlatan Muratović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK ponovo je osudio incident na Rudarsko Građevinsko Geološkom fakultetu u Tuzli. Ipak, ističe da je stvarni problem tuzlanskog Univerziteta drastično manji broj budućih studenata.

Više u video prilogu.

Sagovornik : Zlatan Muratović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK

„Jednak pristup udžbenicima za sve učenike“ naziv je kampanje koju će u narednom periodu provoditi Udruženje građana oštećenog vida Tuzla. Kampanja ima za cilj uticati na nadležne vlasti da obezbijede pristupačne udžbenike za slijepe i slabovidne učenike koji pohađaju osnovne i srednje škole na području TK. Razlog za realizaciju pomenute aktivnosti je dugogodišnji problem nepristupačnosti užbenika za učenike sa oštećenim vidom.

Više u video prilogu:

Sagovornici :

Tifa Tučić, izvršna direktorica Udruženja građana oštećenog vida Tuzla

Tima Musić, podpredsjednica Udruženja građana oštećenog vida Tuzla

Stranica 1 od 30

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« March 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Prijava

Korisnik