RTVTK - Items filtered by date: Ponedjeljak, 10 Travanj 2017

Proljetna sjetva na području Tuzlanskog kantona je u toku. Planom je predviđeno žitaricama, povrtim, industrijskim i krmnim biljem zasijati oko 50 hiljada hektara zemlje, što je manje za 0,25 % nego u protekloj godini. Prema informacijama resornog ministarstva sa terena, plan proljetne sjetve se ralizuje planiranom dinamikom.

Više pogledajte u video prilogu.
Sagovornik: Samid Šarac, Ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Tk
"Ljubav ne boli ! Dižem glas protiv nasilja" - moto je kampanje Udruženja „Amika eduka“ i  "Mreže žena policajaca" koja je danas počela u Tuzli a biće nastavljena u općinama Lukavac, Živinice i Gradačac. Udruženje je građanima dijelilo informativni materijal, a na ulici su bile izložene papirne siluete ženskih tijela sa simboličnim porukama...

opširnije u video prilogu
sagovornice:
Selma Mustačević, koordinatorica gender projekata u „Amica Educa“
Alma Kovačević, potpredsjednica Udruženja „Mreža žena policajaca“

Na fakuletu za tjelesni odgoj i sport Tuzla su nedavno nabavili savremene aparate za dijagnostiku stanja mišića, prvenstveno sportista i studenata ovog fakulteta. Ali, aparati su dostupni i za sve građane Tuzle i kantona, i to besplatno. Svi zainetresovani građani moći će koristiti aparate dva puta mjesečno, u prostorijama fakulteta.

Više u video prilogu.

Sagovornici :

Muris Đug, prodekan za naučno- istraživački rad na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport

Članovi Udruženja Medicinskog fakulteta u Tuzli „Medicus“, u povodu Svjetskog dana Parkinsonove bolesti, održali su danas radionice u Domu penzionera u Tuzli. Cilj projekta je podizanje svijesti javnosti o potrebi razumijevanja ove bolesti, što bi uveliko poboljšalo kvalitet života oboljelih. Također je potrebno osvijestiti javnost o potrebi ranog dijagnosticiranja i prepoznavanja simptoma, kako bi se oboljeli što prije uključili u program liječenja i rehabilitacije.

Detalje u video prilogu donosi Ena Bijesović, članica Udruženja Medicinskog fakulteta u Tuzli „Medicus“

Do obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, ostalo je još oko tri mjeseca. Već se počinju praviti pripreme oko obilježavanja koje će se ove godine prvi puta održati u novim okolnostima. Budući da je ondje na vlasti predstavnik srpskog naroda, pristup obilježavanju će morati biti mnogo ozbiljniji nego do sada, smatraju borci Srebrenice, koji ističu da se problem finansiranja komemoracije mora što prije riješiti.

U video prilogu za RTVTK govori Zulfo Salihović, potpredsjednik Organizacije demobilisanih boraca Srebrenica

Za potrebe skrbi o socijalno ugroženim kategorijama godišnje se iz Budžeta izdvaja 31 milion maraka. Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Zoran Jovanović, koji je na toj dužnosti od 1.aprila, ističe da su pojedinačno naknade koje primaju soacijalno ugrožene kategorije male, ali da u ukupnoj sumi predstavljaju desetinu Budžeta. Za potrebe ekonomskog osnaživanja povratnika osigurana su sredstva za one koji namjeravaju pokrenuti poljoprivrednui proizvodnju. U cilju smanjenja broja nezaposlenih, podržavaju se projekti koje provodi Služba za zapošljavanje, za zapošljavanje Roma u Budžetu je osigurano 45 hiljada maraka.

Pogledajte VIDEO, govore:

Zoran Jovanović, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK

Anto Iljkić, sekretar Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK

Ponedjeljak, 10 Travanj 2017 09:39

Demobilisani borci ABiH darovali krv (VIDEO)

U povodu obilježavanja 25. godišnjice Armije BiH, Savez demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona zajedno sa predstavnicima Koordinacije boračkih organizacija Tuzlanskog kantona i Ministarstva za boračka pitanja organizovali su akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Na Poliklinici za transfuziologiju UKC Tuzla krv je darovalo oko pedest demobilisanih boraca ABiH.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« April 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Prijava

Korisnik