RTVTK - Items filtered by date: Srijeda, 12 Travanj 2017

U Tuzli je danas boravio i šef  Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark.  Wigemark je obišao BIT Centar kojeg je podržala EU, a čiji je rezultat 50 novih radnih mjesta i 20 novih malih i srednjih preduzeća.
Više u video prilogu.
Sagovornik: Lars Gunnar Wigemark, Šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU

Sutra će u BKC Tuzla biti održan 9. Festival “Sevdalinko, u srecu te nosim”. Na Festivalu sevdalinke, kojeg organizuje Udruženje muzičkih umjetnika nastupiće mnogi izvođači ove tradicionalne bosanske pjesme. Festival počinje u 19 sati. Opširnije u video prilogu u kojem govore: Ramiza Milkunić, predsjednica Udruženja muzičkih umjetnika Tuzlanskog kantona, Hamza Šantić, učesnik 9. Festivala sevdalinke iz Mostara, tuzlanska pijanistica Sarah Skopljak, učesnica 9. Festivala sevdalinke i Mirela Ibrahimović-Mehanović, umjetnički rukovodilac u BKC-u.


Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona danas  je posjetila Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u Smolući, općina Lukavac. Razgovarano je o mogućnostima otvaranja ženskog  odjela  kao i nastavku  podrške Vlade TK radu centra. U centru trenutno boravi 15 štićenika, a  rehabilitacija traje godinu dana. Centar je 2004. godine osnovala Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, a od 2013. godine je Odlukom Skupštine Tuzlanskog kantona CROPS postao javna ustanova.
Više detalja u video prilogu.
Sagovornici:
Zoran Jovanović, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK
Nermin Mujkić, direktor CROPS-a
Mersudin Zukić, štićenik

Premijer Tuzlanskog kantona, Bego Gutić, zajedno sa ministrima za socijalni rad i zdravstvo, Zoranom Jovanovićem i Bahrudinom Hadžiefendićem, danas je posjetio prihvatni centar Duje u Doboj Istoku. Sa direktorom Međunarodnog foruma solidarnosti Emmaus, udruženjem koje podržava rad ovoga centra, premijer je razgovarao o aktivnostima i problemima koje otežavaju njegov rad.

Detalje saznajte u video prilogu, naši sugovornici su:

Bego Gutić, premijer TK

Zoran Jovanović, ministar za rad i socijalnu politiku TK

Elmedin Škrebo, pomoćnik direktora Međunarodnog foruma solidarnosti Emmaus

Javna ustanova Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla promovisala je danas Informator za roditelje djece koja imaju problema sa sluhom. Informator je nastao u okviru projekta podrške učenicima oštećenog vida i govora sa TK pod nazivom- „Želimo da budemo jednaki- pružite nam šansu“. Cilj informatora je da roditelje koji imaju djecu sa problemima sluha i profesionalce koji rade s njima informiše o pravima iz oblasti obrazovanja i socijalne zaštite, kao i da dobiju saznanja gdje i kako se mogu prijaviti za podršku stručnog tima koji im može dati konsultativne savjete.

Više u video prilogu.

Sagovornici :

Snežana Sadiković, koordinatorica projekta

Raza Mujkanović, majka djeteta oštećenog sluha

„Saradnjom do unapređenja razvojnih potencijala lokalne zadnice“ nazov je projekta koji je danas prezentovan u Gradačcu, u ogranizaciji Fondacije zajednice Gradačac. Cilj je informisati javnost o mogućnostima i prednostima povezivanja dijaspore sa lokalnim općinama.

Više informacija u video prilogu:

Sagovornici:

Suada Hećimović, predsjednica „Fondacije zajednice Gradačac“

Isma Stanić, šefica Odsjeka za privrednu, obrazovnu,naučnu i kulturnu saradnju u sektoru za migracije Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH

Adnan Bahtić, predstavnik Udruženja „U plusu“ Sarajevo

Srijeda, 12 Travanj 2017 13:06

Posjeta Dragana Čovića Tuzli

U posjeti Tuzli boravio je član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović. Cilj posjete bio je sagledavanje problema Hrvata na ovom području a Čović je odgovarao i na novinarska pitanja o Izbornom zakonu BiH, inicijativi za ukidanje kantona, te aktivnostima državnog Predsjedništva.
Opširnije uvideo prilogu
sagovornici

Dragan Čović, član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH
Ivica Kovačević, predsjednik GO HDZ BiH, Tuzla

Međunarodni dan djece ulice 12. april obilježava se sa ciljem podizanja svijesti i skretanja pažnje nadležnih institucija na problem djece uključene u život i rad na ulici koja su uskraćena za osnovna ljudska prava  i koja su žrtve raznih oblika eksploatacije i nasilja. U okviru obilježavanja ovog dana osnovana je Koalicija za borbu protiv mržnje iz Tuzle. Uz podršku misije OSCE -a u BiH organizovan je turnir u košarci za mlade.
opširnije u video prilogu
sagovornici

Elma Devedžić, savjetnica za djecu, mlade i porodicu Udruženje „Zemlja djece BiH“
Jorssen Karl, šef  Ureda OSCE -a BiH, Tuzla

Na Izvještajno-programskoj sjednici Skupštine Udruženja umirovljenika grada Tuzla, danas su usvojeni Izvještaji o radu i finansijskom poslovanju u protekloj godini i program rada i plan prihoda za 2017 godinu. Također je povećan iznos novaca koji se daje za posmrtnine te je konstatovano da se za za posmrtnine svakog mjeseca izdvaja oko 50.000 maraka i da se ta sredstva moraju predvidjeti finansijskim planonom. ( VIŠE U VIDEO PRILOGU )

Kamerman: HHhHasan Mujčinović

To 1 Gabrijel Jokić, predsjednik Izvršnog odbora Udruženja penzionera Tuzla

Prvi polufinalni susreti nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine igraju se večeras.

Sarajevo na Koševu dočekuje ekipu Mladosti. Pomoćni trener Sarajeva Zijad Švrakić kazao je da njegov tim očekuje važna utakmica "protiv ekipe koja se nikako ne smije potcijeniti". 

- Blizu smo finala, koje priželjkujemo. Mladost ima dobrog trenera i dobro rukovodstvo. Opasna je ekipa i svi znamo da smo mi u Kaknju znali i izgubiti. Na Koševu je utakmica završena rezultatom 4:3, riječ je o jako dobroj ekipi - rekao je Švrakić.

Susret na stadionu "Asim Ferhatović Hase" počinje u 18 sati.

U isto vrijeme na Pecari se sastaju Široki Brijeg i Željezničar.

Širokobriježani u ovoj sezoni jedinu šansu za izlazak u Evropu imaju kroz kup, te ističu da su "sve karte bacili" na to takmičenje.

Trener Goran Sablić smatra da njegovi igrači moraju odigrati "perfektno" u obje polufinalne utakmice ukoliko žele plasman u finale.

Dodao je kako su svi svjesni značaja utakmice te da bi bio zadovoljan bilo kakvom pobjedom uz "netaknutu" mrežu.

Za razliku od Širokobriježana, Željezničar igra na oba fronta, trenutno je prvi na tabeli, ali želi i plasman u finale Kupa.

Trener Slavko Petrović nada se da njegova ekipa može ostvariti povoljan rezultat na Pecari.

- Široki je u dobroj formi, ali uvjeren sam da Željezničar može odigrati bolje nego dosadašnji rivali Širokog, u napadu i odbrani. Široki nam je ostao dužan i pokušat ćemo to iskoristiti za plasman u finale. Štedili su igrače za ovu utakmicu, ali najbitnije je da mi odigramo na visokom nivou - rekao je strateg Željezničara.

Uzvratni susreti bit će odigrani 19. aprila.

FENA /RTVTK

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« April 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Prijava

Korisnik