RTVTK - Items filtered by date: Subota, 15 Travanj 2017

 U Tuzli je danas održana osnivačka Skupština Udruženja demobiliosanih braniteljki TK. Razlozi osnivanja ovog udruženja su, kako je ovom prilikom istaknuto, što ovaj dio boračke populacije do sada nije bio prepoznat od strane sistema i ostalih boračkih udruženja. Udruženje demobilisanih braniteljki Tk za sada broji 26 članica, ali se taj broj iz dana u dan povećava.

Opširnije u video prilogu:

Sagovornica: Mirsada Delić, predsjednica Udruženja demobilisanih braniteljki TK.    

Svečanom akademijom danas je u Tuzli, promovisana 341. generacija učenika Behram-begove medrese u Tuzli. Školovanje je uspješno  završilo 114 učenika, od kojih 56 učenica i 58 učenika. Velika dvorana tuzlanskog BKC-a bila je pretijesna da primi mnogobrojne posjetioce ove svečanosti koji su željeli ispratiti  generaciju učenika medrese koji potiču iz raznih krajeva BiH.  Ono što je karakteristično i  za ovu generaciju  čenika Behram-begove medrese jeste da su u toku školovanja  postizali zavidne rezultate na domaćim takmičenjima iz svih oblasti znanja, na svim nivoima.

Opširnije u video prilogu

Sagovornici: Zlatan Muratović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK,Vahid ef. Fazlović, Muftija tuzlanski
i Ahmed ef. Hatunić, direktor Behram-begove medrese

U želji da promoviraju zanimanje zavarivača Mješovita srednja mašinska škola Tuzla, organizirala je takmičenje za najboljeg varioca Tuzlanskog kantona. Ideju je podržao i Inistut za zavarivanje, kao i Ministarstvo obrazovanja, nauke kulture i sporta Tuzlanskog akntona i Pedagoški zavod.
Detaljnije u video prilogu.
Govore:
Muris Bajraktarević, učenik
Emir Teskeredžić, direktor  JU Mješovita srednja mašinska škola Tuzla
Seid Zulić, direktor Instituta za zavarivanje Tuzla

Od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine, vojske koja je odbranila nezavisnost države, prošlo je 25 godina. Ovaj datum na Tuzlanskom kantonu obilježen je nizom manifestacija, koje su bile podsjetnik na vrijeme kada su oni najhrabriji pokazali snagu u borbi protiv agresora. Armija je nastala ujedinjenjem Teritorijane odbrane, Patriotske lige, Zelenih beretki, MUP-a BiH i raznih bošnjačkih dobrovoljačkih formacija u jedinstvenu vojsku.
Detaljnije u video prilogu.
Govore:
Šemsudin Muminović, komandant 206. Viteške brigade Zvornik
Niaz Hodžić, predsjednik SDB TK
Fahrudin Skopljak, ministar za boračka pitanja TK
Salko Bukvarević, ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata FBiH
Bego Gutić, premijer TK

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« April 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Prijava

Korisnik