VIDEO: Ne treba vam omekšivač - Aluminijska folija čini čuda u veš mašini

Većina domaćica se trudi imati kvalitetan deterdžent za veš, po mogućnosti različit za bijelu, šarenu ili tamnu odjeću. Neke od nas ne smatraju pranje završenim dok ne dodaju i mirisni omekšivač. Novac ulažemo i u različite dodatke, protiv miješanja boja, protiv ispiranja tamnih nijansi, za očuvanje unutrašnjosti mašine, zaštite od kamenca. Plus je sušilica, koja opet u zavisnosti od ukusa onih koji brinu o čistoći veša traži poseban tretman... Ali ako probate ovaj trik, pola od ovoga više vam neče trebati.

Postoji trik, koji ne košta ništa, zamjenjuje omekšivač, a veš čini mekanim i spremnim za lagano peglanje. U pitanju su obične aluminijumske kuglice koje sami možete da napravite od obične kuhinjske folije.

Tokom pranja veša u mašini, ubacite tri i one će biti zalužne da se odjeća više puta prevrne tokom pranja, a to je čini i mekšom.  A ako veš potom sušite u sušilici, ponovo ubacite tri kuglice koje će ga osloboditi statičkog elektriciteta.

Još jedna, ne manje bitna stavka u cijeloj priči je, što korišćenje kuglica umanjue količinu hemikalija koje ostaju u odjeći poslije svakog pranja. Ako vas dalje zanima... pogledajte video i doznajte kako još možete iskoristiti foliju koju zasigurno imate u svojoj kuhinji.

Media

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« April 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Prijava

Korisnik