24.dan zaredom TK bez oboljenih od korona virusa

U Tuzlanskom kantonu već 24. dan zaredom nema novozaraženih osoba od koronavirusa, podaci su Kriznog štaba ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona. Epidemiološka slika najmnogoljudnijeg kantona u FBiH i dalje ostaje stabilna, obzirom da već peti dan u TK nema aktivno pozitivnih osoba.

Na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla u posljednja 24 sata urađeno je 193 testiranja uzoraka na korona virus i svi nalazi su negativni. Od pojave prvog slučaja zaraze 27. marta do danas testirano je ukupno 4 959 uzoraka. Na području našeg kantona od početka testiranja zabilježeno je 84 slučaja zaraze koronavirusom i dva smrtna slučaja. Danas je Tuzlanski kanton bez aktivno pozitivnih osoba. Broj oporavljenih otpuštenih iz bolnice iznosi 27, dok je broj oporavljenih i otpuštenih iz kućne izolacije 54. U druge kantone radi nastavka liječenja premještena je jedna osoba. U kućnoj samoizolaciji nalaze se 1493 osobe. Iako je i dalje nastavljen trend pozitivnih vijesti u Tuzlanskom kantonu, iz Kriznog štaba i dalje apeluju na građane da poštuju donesene mjere, kao što su nošenje zaštitni maski i rukavica, kao i držanje obavezne fizičke distance. U Bosni i Hercegovini dosad je ukupno potvrđeno 2.036 slučajeva zaraze koronavirusom, dok je život izgubilo 90 osoba.

Najnoviji su ovo podaci koje je danas u podne objavilo Ministarstvo civilnih poslova BiH. Od ukupnog broja potvrđenih slučajeva, 1.043 je u RS-u, 974 u FBiH, te 19 u Brčko distriktu.

 

Pročitajte...