U TK 85 osoba iz boračke populacije zaposleno putem projekta zapošljavanje i samozapošljavanje

Predstavnici Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona potpisali su danas Ugovore sa kandidatima koji su ostvarili pravo na dodjelu finansijskih sredstava u svrhu zapošljavanja, odnosno samozapošljavanja osoba iz reda boračke populacije i članova njihovih porodica.  Priliku za zapošljavanje ili pokretanje vlastitog biznisa danas je dobilo ukupno 85 osoba, pripadnika boračke populacije.

85 članova iz reda boračke populacije danas je dobilo priliku za zapošljavanje ili pokretanje vlastitog biznisa.  Za realizaciju ovog projekta Vlada je osigurala ukupno 1 milion KM, od čega je 600 hiljada KM predviđeno za projekat zapošljavanje, a 400 hiljada KM za projekat samozapošljavanja osoba iz reda boračke populacije.

Ovaj projekat uz razvojnu, ima i socijalno-ekonomsku dimenziju, a na prvom mjestu to je rješavanje egzistencijalnih pitanja pripadnika boračke populacije. Priliku za posao dobit će i 2 asistenta. Iz reda boračke populacije, njih petero bit će uposleno i u firmi na području Doboj Istoka. Obzirom da će nakon javnog poziva i današnjeg potpisivanja ugovora ostati neraspoređene 172. hiljade KM, Ministarstvo će već narednog mjeseca ponoviti proceduru javnog oglašavanja do konačne podjele planiranog iznosa finansijskih sredstava.

Pročitajte...