Albanija: Hiljade demonstranata traži ostavku Vlade u Tirani

Tirana, Albanija - 16. mart 2019: Pristalice albanske opozicije održavaju protiv Vlade koju optužuju da je korumpirana i povezana sa organizovanim kriminalon. Hiljade pristalica opozicije, koju predvodi Demokratska stranka desnog centra, okupilo se, u subotu, u Tirani ispred sjedišta Socijalističke partije premijera Edija Rame od kojeg traže da podnese ostavku. ( Olsi Shehu - Anadolu Agency )

Pristalice albanske opozicije održavaju protiv Vlade koju optužuju da je korumpirana i povezana sa organizovanim kriminalon, prenosi Anadolu Agency (AA).

Hiljade pristalica opozicije, koju predvodi Demokratska stranka desnog centra, okupilo se, u subotu, u Tirani ispred sjedišta Socijalističke partije premijera Edija Rame od kojeg traže da podnese ostavku.

Opozicija, čiji su poslanici napustili Parlament Albanije, odbija dijalog sa Ramom, tražeći da prelazni kabinet, bez njega, pripremi vanredne izbore.

Sjedinjene Američke Države i Evropska unija upozorili su opoziciju zbog korištenja ili poticanja nasilja i pozvali je da razgovaraju sa predstavnicima vlasti.

Nedavni protestni skupovi prerasli su u nasilje, a policija je morala koristiti suzavac.

Albanija se nada da će u junu dobiti odobrenje Evropske unije za početak pregovora o članstvu.