ALL stars omladinskih liga RKS Tuzla

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

All Star utakmicama i dodjelama pehara i medalja najboljim ekipama u sve tri takmičarske kategorije, sinoć je na tuzlanskom Telexu završena  takmičarska sezona 2017./2018. Lige mladih Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla.

Tokom šest mjeseci trajanja lige odigrano je 348 utakmica, koje su svakog vikenda na terene od Kladnja do Modriče na izvodile više od 400 registrovanih igrača, što ovo takmičenje svrstava među najmasovnija ligaška sportska takmičenja za mlađe kategorije u Bosni i Hercegovini.

Višegodišnju dominaciju u ovoj ligi, i ovoj sezoni su potvrdile selekcije  OKK Slobode, koje su osvojile prva mejsta u sve tri kategorije, a  jedina ekipa koja ima više od dvije ekipe na pobjedničkom postolju je ABC Basket iz Tuzle.

Dobitnici priznanja u pionirskoj konkurenciji su: OKK Sloboda, KK Lions i KK Silver Kings. Tri najbolje ekipe kadetskoj konkurenciji su: OKK Sloboda, KK Modriča i KK ABC Basket, dok će kod juniora pehare i medalje biti uručene ekipama: OKK Sloboda,  KK ABC Basket i KK Bosna Kalesija.

Priznanja najboljim ekipama dodijelio je Seid Nožinović, komesar ovog takmičenja.

Liga mladih se tradicionalno igra u tri kategorije (pioniri, kadeti i juniori), a ove sezone su je činile ekipe Sloboda Tuzla, Silver Kings Srebrenik, Gradina Srebrenik, ABC Basket Tuzla, Bosna Kalesija, Salinas Falcons Tuzla, Spartans Živinice, Lions Tuzla, Gračanica, Lukavac, Kladanj 72 i po prvi put Modriča.

Foto /NĆ

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu

Popularno