Amel Tuka u Olimpijskom komitetu BiH

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Predsjednik Atletskog saveza BiH Goran Bošnjak, potpredsjednica Đurđica Šišul, te Amel Tuka, viceprvak svijeta u atletici na 800 metara, posjetili su Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine gdje su ih primili predsjednik Olimpijskog komiteta Izet Rađo i generalni sekretar Said Fazlagić.

Predsjednik OKBiH uručio je Tuki nagradu za ostvareni rezultat na Svjetskom prvenstvu u Dohi u visini od 15.000 KM i još jednom čestitao na uspjehu u ime Predsjedništva OKBiH, Izvršnog komiteta i cijele olimpijske porodice.

Amel Tuka je istakao da je Olimpijski komitet BiH njegova druga kuća, dodavši da svim olimpijcima podrška OKBiH puno znači u njihovim nastojanjima da ostvare snove, postignu vrhunske rezultate i promovišu državu Bosnu i Hercegovinu.

Predsjednik Atletskog saveza BiH Goran Bošnjak zahvalio je na odličnoj saradnji Olimpijskog komiteta BiH i Atletskog saveza BiH kao i na pažnji koju Olimpijski komitet posvećuje atletici i najboljim bh. atletičarima predvođeni Amelom Tukom.

Čelnici Olimpijskog komiteta BiH su istakli da će Olimpijski komitet BiH, kao nebudžetski korisnik koji nije nadležan za finansiranje sportista, konkretno i finansijski podržavati najbolje bh. sportiste u njihovim ciljevima da se što bolje pripreme, te ostvare neophodnu normu za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Olimpijski komitet BiH u okviru trogodišnjeg projekta “Na putu za OI Tokyo” stipendira četrnaest najboljih bh. sportista od kojih troje koji su se već kvalifikovali (Amel Tuka, Larisa Cerić i Mesud Pezer) pored stipendija primaju i dodatnu podršku Olimpijskog komiteta BiH u cilju što bolje pripreme i nastupa na Olimpijskim igrama.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno