Američki izbori 2020. uživo na Al Jazeeri Balkans

Specijalni program trajat će od 3. novembra u 00:00 do proglašenja izbornih rezultata, a reporteri iz Sjedinjenih Američkih Država, univerzitetski profesori, analitičari i politički stručnjaci donosit će informacije i komentarisati izborne rezultate kako budu pristizali.

Višemjesečna kampanja i borba za poziciju američkog predsjednika, vođena između aktuelnog šefa države republlikanca Donalda Trupa i demokrate Josepha Bidena, kulminirat će predsjedničkim izborima koji se održavaju danas širom SAD-a. Tim povodom, u programu Al Jazeere Balkans možete pratiti speciijalni program „Američki izbori 2020.“ koji će početi večeras u ponoć i trajati do proglašenja izbornih rezultata.

Specijalni program Američki izbori 2020. na AJB-u obilježit će prezentacija izbornih rezultata s podacima koji će biti ažurirani u stvarnom vremenu na nivou Medijske mreže Al Jazeera.

Uprkos izazovima rada medijskih kuća u pandemijskim uvjetima, reporteri Al Jazeere Balkans izvještavat ću uživo iz SAD-a: Nadina Maličbegović ispred štaba Donalda Trumpa, Jelena Glušac ispred štaba Josepha Bidena, kao i Ivica Puljić iz studija u Washingtonu.

U cjelonoćnom programu iz sarajevskog studija uživo gledaoci će moći pratiti gostovanja i komentare regionalnih i svjetskih univerzitetskih profesora, političkih stručnjaka i analitičara, a program će dodatno biti obogaćen i grafičkim prikazima najvažnijih tema i podataka, bitnim za bolje razumijevanje ovog izbornog procesa te novinarskim prilozima.

Pratite program Al Jazeere Balkans od ponoći pa sve do proglašenja rezultata putem televizijskog programa, web-portala ove TV-kuće, kao i društvenih mreža.

Pročitajte...