Armin Smajić pobjednik na festivalu ˝Zgitar˝ u Zvorniku

Pobjedom na festivalu gitare “Zgitar fest”, koji je održan u subotu u Zvorniku, Armin Smajić iz Tuzle je zaokružio veoma uspješnu takmičarsku školsku godinu.

Festival je održan u okviru obilježavanja Dana grada Zvornika i značajnog jubileja – 60 godina rada Muzičke škole “Vojin Komadina” Zvornik.

Ovaj mladi tuzlanski gitarista je učestvovao na mnogim takmičenjima gitare gdje je ostvario veoma zapažene rezultate.

Četiri prve nagrade na pet takmičenja, od čega i dvije specijalne nagrade (guitar art festival Beograd, Zagreb guitar festival, Primavera Bijeljina, SIGF Sarajevo, festival gitare Zgitar Zvornik)

Ipak, najdraža mu je prva i specijalna nagrada na Sarajevo Internacional Guitar Festival-u gdje je nagrađen besplatnom sedmodnevnom ljetnom školom gitare u Postojni u Sloveniji zbog čega je također posebno ponosan.

– Družiti se sa gitaristima iz cijelog svijeta i učiti od svjetski poznatih profesora zaista je velika čast i zadovoljstvo – kazao je Smajić.

U narednom periodu Smajić najvaljuje učešće na veoma značajnom koncertu u Hercegovini.

– Naime, riječ je o koncertu koji će se održati početkom juna u Čapljini, gdje ću, uz Emila Hadžiefendića i Josipa Zubonju, imati priliku predstaviti se publici sa tridesetominutnim programom zbog čega sam presretan. Iako nije solistički koncert, ipak ce prvi solistički biti u rodnom gradu odnosno Tuzli, veoma mi je značajan nastup u Čapljini.

Armin pohađa 3. razred Osnovne muzičke škola Tuzla, u klasi profesora Emira Okanovića i 6. razred Osnovne škole “Novi Grad”.

(Tuzlarije/RTV TK)

Pročitajte...