Asocijacija mladih SDA pozvala građane da podrže Tabakovića

Konstituirajuća sjednica novog saziva rukovodstva Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije (SDA) koju je sazvao predsjednik Povjereništva Asocijacije mladih Haris Šabanović održana je u petak u Centrali SDA.

Nakon izlaganja predsjednika Šabanovića o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, članovi Povjereništva su prezentirali političku situaciju u kantonima i regijama, a posebno se razgovaralo o povratničkim mjestima i problemima s kojima se susreću povratnici u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska.

Asocijacija mladih SDA pozdravila je odluku probosanskih političkih snaga u Srebrenici da podrže zajedničkog kandidata za načelnika Aliju Tabakovića te su pozvali građane da podrže napore kampanje čiji je cilj da Srebrenica ponovno dobije načelnika koji ne negira genocid i koji će poštovati žrtve bez obzira na narod kome pripadaju.

Imenovan je i sekretarijat Povjereništva Asocijacije mladih SDA te je za sekretara imenovan Malik Spahić, dok je za izvršnog sekretara imenovan Esmir Haznadar, a usvojen je i plan rada Asocijacije za 2020. godinu, saopćeno je danas.