Atletika: Održano školsko prvenstvo TK

U organizaciji kantonalnog Sportskog saveza, a uz tehničku pomoć AK Sloboda Tehnograd i pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK, danas je na stadionu Tušanj održano atletsko takmičenje u okviru projekta Male olimpijske igre TK.

Zbog pandemije koronavirusa prošle godine je došlo do prekida ovog projekta koji je ove godine nastavljen u dva sporta odbojci i atletici.

Resorno ministarstvo je već odavno prepoznalo značaj ovog projekta za školarce, a u narednom periodu očekuje se da se ponovo organizuju takmičenja u većem broju sportova:

“Mi ćemo nastojati u narednom periodu dati još veći značaj ovom takmičenju kako bi što veći broj djece učestvovao, ne samo takmičari nego i sva djeca koja idu u školu. Da budu što više uključena u školska takmičenja, kako bi se stvarala jedna velika baza za sportske selekcije i stvaranje vrhunskih sportista”, rekla je ovom prilikom pomoćnica ministra za sport i mlade Lejla Elezović.

Na kantonalnom takmičenju u atletici nastupili su najbolji takmičari sa gradskih i općinskih prvenstava za osnovne i srednje škole, koji su se borili za plasman na federalno školsko prvenstvo.

Ekipni poredak:

Osnovne škole (djevojčice):

 1. Tuzla I
 2. Lukavac
 3. Tuzla II

Osnovne škole (dječaci):

 1. Tuzla I
 2. Srebrenik
 3. Gračanica

Srednje škole (ž):

 1. Tuzla I
 2. Gračanica
 3. Tuzla 2

Srednje škole (m):

 1. Tuzla I
 2. Tuzla II
 3. Gračanica

Pročitajte...