Autosport: Uspješan nastup vozača SAK SPARK na trkama u Loparama i Ilijašu

Protekli vikend u BiH je bio u znaku auto sporta. Održane su brdska trka „NAGRADA OPŠTINE LOPARE 2021“ i auto rally „Ilijaš 2021“.

Na brdskoj trci u Loparama tuzlanski SPArK su predstavljali Mirza Žabić, Mustafa Mujkanović i Armin Mujkanović. Armin je u grupi N klasa 2 slavio nakon što je, uslijed tehničke neregularnosti vozila, došlo do diskvalifikacije takmičara koji je postavio najbolje vrijeme.

Od dva predstavnika SPArK-a u grupi Historic, uspješniji je bio Mirza Žabić koji na svojoj prvoj utrci dolazi do drugog mjesta, iza prošlogodišnjeg šampiona Harisa Memiševića, dok stariji Mujkanović nije završio utrku.

Boris Novak je bio jedini predstavnik SPArK-a na auto rally „Ilijaš 2021“ gdje su takmičari imali priliku pokazati svoje vozačke vještine na dva zahtjevna poligona vožnje spretnosti a zbirom ostvarenih vremena je određen konačan poredak. Takmičari i njihova vozila su bili razvrstani u 4 klase na osnovu radne zapremine vozila te grupe SPORT.  Boris Novak je zauzeo peto mjesto u klasi 2.

Šampionati se nastavljaju u ovom mjesecu planiranim utrkama slaloma te brdskim utrkama u Vlasenici i Tuzli.