Automobil predsjedavajućeg Skupštine TK meta napada vandala

Predsjedniku Skupštine TK, Žarku Vujoviću, noćas je nepoznata osoba ili grupa njih na privatnom automobilu parkiranom u tuzlanskom naselju Slatina sprejom ispisali 4C i pogrdne izraze. Vujović je slučaj odmah prijavio policiji koja je izvršila uviđaj. Kako ističe ovo nije prvi put. Govor mržnje je uočen i na društvenim mrežama. Sve je, kako ističe Vujović dokumentivano i  prijavljeno policiji.

Vidno potresen predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović, jedva je smogao snage da govori za našu medijsku kuću koja je prva došla na mjesto događaja. Ispred njegovog stana u naselju Slatina na automobilu bili su ispisani pogrdni nazivi koji se jedino i samo mogu okarakterizirazi kao govor mržnje.

Vujović je mišljenja da je salva govora mržnje usmjerene  prema njemu počela prije mjesec dana pogrešnim tumačenjem njegovih riječi na sjednici Skupštine TK. To je, kako ističe, posebno izraženo bilo na društvenim mrežama.

Da su njegovi skupštinski istupi bili ništa drugo do, pogrešne interpretacije, govore riječi potpore velikog broja ljudi. Nakon policijskog uviđaja, Vujović će dati dopunu krivične prijave u vezi sa objavama na društvenim mrežama.

Bez obzira na sve atake, Vujović je u svojoj izjavi govorio o ljubavi prema gradu u kome živi sa svojom porodicom u kome će, kako kaže nastaviti živjeti.

 

 

Pročitajte...