Bajramske poruke nose ljubav, mir i poštovanje

Vjernici islamske vjeroispovijesti u BiH, kao i u svijetu, danas su počeli obilježavanje Ramazanskog bajrama, jednoga od dva najveća muslimanska praznika. Centralna bajramska svečanost za područje Muftijstva tuzlanskog upriličena je u Džamiji Kralja Abdulaha u Tuzli . Bajramski namaz, je predvodio i hutbu održao muftija tuzlanski  Vahid ef. Fazlović. Ovom prilikom upućene su poruke ljubavi, zajedništva, brige o djeci i starijim osobama.

Muslimani u Bosni i Hercegovini  Bajram su dočekali  u džamijama. Ranom zorom klanjan je sabah-namaz, a nakon izlaska sunca i bajram-namaz. Centralna svečanost za područje Muftijstva tuzlanskog jutros je u prisustvu velikog broja vjernika održana u džamiji Kralja Abdullaha u Tuzli, a bajram namaz je predvodio muftija tuzlanski Vahid efendija Fazlović. Ovom prilikom prenesena je i bajramska poruka Husein ef. Kavazović, reis -ul-ulema Islamske zajednice BiH.

Bajram je praznik porodice i posebnu pažnju treba usmjeriti na djecu i pažnju prema starijima, naglašeno je ovom prilikom.

Obaveza muslimana je i ne zaboraviti šehide i obiži mezarja onih koji su živote izgubili braneći našu zemlju, istakao je muftija Fazlović.

Nakon Bajram namaza okupljeni su međusobno jedni drugima čestitali Bajram sa najljepšim željama te se uputili svojim domovima gdje su sa porodicama uživali u porodičnoj atmosferi i tradiciji koju ovaj praznik donosi