BBI banka dobitnik priznanja DOBRO za korporativnu filantropiju

Bosna Bank International (BBI) dobitnik je priznanja DOBRO za korporativnu filantropiju u kategoriji velikih kompanija koje dodjeljuje Fondacija Mozaik u partnerstvu sa SIGN mrežom i uz finansijsku podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju. Nagrada je Ameru Bukviću, predsjedniku Uprave BBI banke uručena na večerašnjoj svečanoj ceremoniji u Sarajevu.

DOBRO za filantropiju ima za cilj da istakne i prepozna osobe i kompanije koje su svojim radom i finansijskom podrškom značajno doprinijele razvoju zajednica. Osim toga, cilj je i da osnaži druge kompanije i pojedince da svojim doprinosom potaknu razvoj utječući tako na poboljšanje kvaliteta života u našoj zemlji.

„Velika je čast i zadovoljstvo dobiti ovo priznanje koja je nama u BBI banci daje poticaj da nastavimo dalje biti podrška društvu u kojem poslujemo. BBI banka i svi zaposlenici banke ovu nagradu doživljavaju kao posebno priznanje i nadamo se da ćemo biti poticaj da i druge kompanije pokrenu ili podrže projekte korisne za širu društevnu zajednice. Brigu za društvo u kojem poslujemo BBI banka ima ugrađenu u temeljima svoje korporativne kulture i tako ćemo nastaviti i u budućnosti“, izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

Neki od dosadašnjih pobjednika nagrade DOBRO su:

Kompanije: Prevent BH d.o.o., VGT osiguranje d.d., Elcom d.o.o, BH Telecom d.d., DM Markt d.o.o, R&S d.o.o i Enco d.o.o., Authority Partners d.o.o.

Osobe: Asmir Begović (nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine), Munir Pašagić, Adi Salčinović, Nadina Habibović, Elvir Karalić

Pročitajte...