19 C
Tuzla,BA
Srijeda, 28 Jula, 2021
Naslovna Izdvojeno Biden slomio stopalo, Trump mu poželio brz oporavak

Biden slomio stopalo, Trump mu poželio brz oporavak

Novoizabrani predsjednik SAD-a Joe Biden zadobio je manje frakture na stopalu nakon što se okliznuo dok se igrao s jednim od svojih pasa i vjerovatno će nekoliko sedmica morati nositi zaštitnu cipelu, izvijestio je u nedjelju njegov lični ljekar. 

Incident se dogodio u subotu, naveo je Bidenov ured u izjavi, a 78-godišnji izabrani američki predsjednik iz redova Demokratske stranke u nedjelju je kod ortopeda iz “mjera predostrožnosti” obavio rendgensko i CT snimanje.

Ljekari su u početku mislili da je bivši potpredsjednik SAD-a samo iščašio gležanj, ali naredili su dodatno snimanje povrede.

– Kontrolnim CT-om potvrđeni su mali prijelomi – ustvrdio je Bidenov lični ljekar Kevin O’Connor u zasebnoj izjavi koju je objavio Bidenov ured.

– Vjerovatno će mu trebati zaštitna cipela za hodanje nekoliko sedmica – dodao je O’Connor.

Kao najstariji predsjednik u historiji, Biden bi zakletvu trebao položiti 20. janura iduće godine, a saveznici, kao i suparnici, vjerovatno će pažljivo pratiti njegovo zdravstveno stanje, zaključuje Reuters.

Trenutni američki predsjednik Donald Trump, koji nije priznao izborni poraz i na sudu osporava rezultate, poželio je Bidenu brz oporavak.

-Ozdravi brzo! – napisao je Trump na Twitteru.