BiH: Stabilno vrijeme bez padavina do vikenda

U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove, veći dio dana, sa maglom i niskom naoblakom. Vjetar slab, veći dio dana jugozapadni. Dnevna temperatura od četiri do 10, na jugu od devet do 13 stepeni Celzijusovih. U Sarajevu pretežno sunčano, s dnevnom temperaturom oko šest stepeni.

U srijedu, u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od minus tri do tri, na jugu od tri do sedam, a dnevna od pet do 10, na jugu od devet do 14 stepeni.

U četvrtak u Hercegovini i na zapadu Bosne pretežno sunčano. U ostatku Bosne, uglavnom, oblačno i maglovito. Jutarnja temperatura od minus dva do tri, na jugu od tri do sedam, a dnevna od tri do devet, na jugu od osam do 13.

U petak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od minus četiri do dva, na jugu od dva do sedam, a dnevna od dva do osam, na jugu od osam do 12 stepeni Celzijusovih.

Prvog dana vikenda, u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove s maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje jutro pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslijepodne i tokom noći u Krajini i ponegdje u Posavini se očekuje kiša. U večernjim satima u Krajini kiša može preći u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od minus tri do dva, na jugu od dva do šest, a dnevna od tri do osam, na jugu od osam do 13 stepeni Celzijusovih.