Bingo otvorio hipermarket u Jajcu

U petak 3.8.2018. u 14h kompanija Bingo doo Tuzla otvorila je svoju 191. poslovnu jedinicu, ovoga puta u kraljevskom gradu Jajcu, u ulici Kralja Stjepana Tomaševića. Na 13 000 metara kvadratnih, sa prelijepim pogledom iz restorana na tvrđavu, ovo je jedan od najljepših objekata Binga.

Vrpcu su u 14 sati presjekli Edin Hozan, načelnik općine Jajce i predstavnici Binga, a ispred centra je priređen prigodan zabavni program kulturno-umjetničkih društava iz Jajca. Posjetioce su zabavljali Gradski duvački orkestar/Limena glazba Jajce, Plesna grupa Zumba, te folklorni ansambl KUD-a „Jajce“. Uz neizostavne promocije, degustacije i poklone, otvorenju je prisustvovalo nekoliko hiljada Jajčana ali i veliki broj turista.
Centar ima tri etaže (podzemna garaža, prizemlje sa hipermarketom prehrane i poslovnim prostorima, te sprat sa hipermarketom neprehrane i restoran sa igraonicom) i u svom asortimanu ima bogatu ponudu prehrane, neprehrane, tekstila, kućnog tekstila, tehnike i namještaja. Restoran sa 300 mjesta i velikom terasom s pogledom na rezidenciju bosanskohercegovačkih kraljeva, zasigurno je jedan od najljepših ugostiteljskih objekata u Jajcu.
Ovim centrom obogaćena je i turistička ponuda prelijepog grada, zbog čega je načelnik Hozan posebno zadovoljan. U centru je zaposleno blizu 100 ljudi.