Bosanskohercegovački učenici briljirali na IFEST međunarodnom takmičenju u Tunisu, ukupno 10 osvojenih medalja!

0
329

Učenici Richmond Park Koledža Sarajevo i Richmond Park Međunarodne srednje škole Tuzla ostvarili su sjajne rezultate na međunarodnom takmičenju “IFEST 2019”. Radi se o međunarodnom natjecanju iz nauke, inženjeringa i tehnologije tradicionalno organizovanom u Tunisu čiji je cilj inspirisati intelektualnu znatiželju u mladim umovima širom svijeta. Učenici mogu pokazati svoje znanje iz nauke i tehnologije te inženjeringa. Takmičenje je trajalo 9 dana gdje je preko 1000 učesnika sa svojih 250 projekata predstavljalo 32 različite zemlje poput Meksika, Brazila, Ukrajine, Tunisa, Rusije, Južne Afrike, Belgije, Kine, Francuske, Italije itd.

Bosna i Hercegovina može biti ponosna na naše mlade talente iz Sarajeva i Tuzle u pratnji mentora Tarika Sulića i Dženane Omazić koji su osvojili zavidne rezultate.

Ukupno smo osvojili 1 zlatnu medalju, 3 srebrne i 4 bronzane medalje te tako još jednom dokazali kako se rad i trud talentovanih bosanskohercegovačkih učenika prepoznaje širom svijeta.

Osvojena Grand Gold Science Talent Award je specifična jer je projekat proglašen za drugi najbolji od svih 250 prijavljenih.

IFEST je akreditovani partner BOSEPO naučne olimpijade projekata koja se svake godine održava u Richmond Park obrazovnim institucijama.

Više o IFEST-u na FB stranici: https://www.facebook.com/IFEST.TUNISIA/

Predstavnici BiH na IFEST takmičenju se vraćaju iz Tunisa u Sarajevo u subotu, 30.3.2019.