Krajem septembra moguća prodaja Konjuha d.d. Kladanj u stečaju

Obzirom da je Vlada jedan od najvećih povjerilaca u stečajnom postupku koji je pokrenut u privrednom društvu „Konjuh“ d.d.  Kladanj, kao i činjenicu da je revitalizacija ovog preduzeća od velikog značaja za lokalnu zajednicu i kanton u cjelini, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić  upriličili su danas sastanak sa stečajnom upravnicom ovog privrednog društva Asimom Pračić.

Kako je istaknuto, želja Vlade, ali i lokalne zajednice, jeste da se kroz stečajni postupak oživi privredna aktivnost na ovom području i da se revitalizira turističko – ugostiteljski potencijal, jer, kako to kaže načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović, koji je također prisustvovao današnjem sastanku, „Muška voda je motor razvoja u oblasti turizma i ugostiteljstva kako kladanjske regije, tako i cijelog kantona. Iako Općina nema direktnu nadležnost u ovom postupku, mi smo najzainteresovaniji da se stečajni postupak uspješno provede“.

Na današnjem sastanku je istaknuto da će Vlada biti podrška bilo kome ko sa iskrenim namjerama kupi ovaj turističko – rekreativno – ugostiteljski kompleks, a sve s ciljem razvoja turizma i privrednih aktivnosti na ovom području.

„Naš jedini cilj jeste prosperitet i budući rad ovog privrednog društva. Vlada nema bilo kakvih pretenzija osim revitalizacije ovih potencijala i otvaranja novih radnih mjesta“ zaključio je premijer Gutić i dodao da bi se kao oblik podrške iskrenom partneru moglo pristupiti sanaciji i uređenju pristupnog puta prema ovom kompleksu.

Na kraju sastanka stečajna upravnica Pračić je najavila da bi se krajem septembra moglo očekivati i oglašavanje prve prodaje nekadašnjeg turističkog bisera sjeveroistočne Bosne.

Pročitajte...