Budite uz Ljetni magazin i danas od 17 sati

U najavi sadržaja današnjeg izdanja emisije Ljetni magazina RTV Tuzlanskog kantona izdvajamo sljedeće:

Buduću prvu specijaliziranu ustanovu za rehabilitaciju i obrazovanje djece i osoba sa autizmom na području BiH jučer su posjetili premijer TK i kantonalni ministar za rad, socijlanu politiku i povratak. Radovi na zgradi Centra za autizam Tuzla bit će okončani u naredna dva mjeseca zahvaljujući pomoći Vlade TK. Tim povodom razgovaramo sa resornim ministrom Admirom Hrustanovićem i Mehom Sadikovićem predsjednikom Udruženja roditelja djece – osoba sa autizmom, na čiju inicijativu je i počela gradnja ovog centra.

Domaćin u našem mobilnom studiju je kolegica Almira Šehić. Ugostili su ih ljubazni domaćini u odmaralištu „Zeleni vir“ kod Olova.

U Ljetnjem magazinu danas vam donosimo i Covid specijal koji su pripremile kolege sa Deutsche wellea. Također, predstavljamo vam još jedan turistički dragulj Tuzlanskog kantona. Riječ je pećini Bebrava.

Svakako nećete ostati uskraćeni i za važne informacije koje potpisuju ovaj dan, za što su se pobrinule kolege iz informativne redakcije. Ukratko o tome šta vas očekuje u našoj centralnoj informativnoj emisiji reći će nam urednica Erna Begić. I ovog petka donosimo vam novosti i savjete iz Dental centra Alma Tuzla.

Dobro došli u Ljetni magazin RTV Tuzlanskog kantona. Sa vama smo sve do 19 sati.

(RTVTK)