Čelnici političkih stranaka u BiH obavili svoju građansku dužnost

Predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović u pratnji supruge Sebije na lokalnim izborima 2020. glasao je na biračkom mjestu u Osnovnoj školi “Nafija Sarajlić” u Sarajevu. Očekuje da će SDA napraviti manji pomak naprijed na ovim lokalnim izborima:

“Mislim da će Stranka demokratske akcije napraviti jedan manji pomak naprijed. Ništa značajno, nikakvih, kako neki najaviše, tektonskih poremećaja, i poremećaji iz temelja se desiti neće. Neke manje pomake naprijed će da ima SDA, jer mislim da su njeni načelnici radili dobro”, rekao je Izetbegović

Na biralište u Semizovcu kako bi iskoristio svoje pravo na glasanje na ovogodišnjim lokalnim izborima izašao je predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić.

„Ne očekujem nikakve promjene na ovim izborima. Stranke koje vladaju su se potrudile da imamo glasačke listiće bez posebne numeracije, bez ozbiljnog žiga, bez provjere. Bit će isto, ali mislim da od večeras, kada građani budu vidjeli da ništa ne mogu promijeniti na ovaj način, kreće ozbiljna utakmica za 2022. godinu kada u političku penziju moraju otići porodične dinastije i feudalno-familijarni način vladanja”, izjavio je Radončić.

Enver Bijedić, predsjednik Socijaldemokrata BiH, svoju građansku dužnost obavio je na biračkom mjestu u OŠ Centar u Tuzli. Očekuje pobjedu njihovog kandidata za gradonačelnika Tuzle Vahida Jusufovića, te kandidata za načelničke i gradonačelničke pozicije Lukavca, Gradačca i Kladnja ali i značajan broj vijećnićkih mjesta u gradovima i općinama TK:

„S obzirom da nam je prvi izlazak na izbore, da smo tek formirani nadamo se velikoj podršci građana TK i to na način da ćemo kroz funkcije vijećnika biti nezaobilazan faktor u formiranju vlasti u mnogim gradovima i općinama TK. Brojčano rečeno otprilike koliko mislimo da će gosp. Jusufović osvojiti u gradu Tuzla između 20 – 21. hiljade glasova. Nadamo se tom broju i na kantonu“, naglasio je Bijedić.

Pročitajte...