CeMI: Na izborima u Crnoj Gori DPS osvojio najviše mandata

– Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) objavio je da je izbornu listu „Odlučno za Crnu Goru – DPS Milo Đukanović“ podržalo je 34,7 odsto birača, odnosno da su dobili 29 od ukupno 81 mjesto u parlamentu

PODGORICA (AA) – Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) objavio je da je izbornu listu „Odlučno za Crnu Goru – DPS Milo Đukanović“ podržalo je 34,7 odsto birača, odnosno 29 od ukupno 81 mjesta u parlamentu, javlja Anadolu Agency (AA).

Direktor CeMI-ja Zlatko Vujović kazao je da je za koaliciju “Za budućnost Crne Gore“ glasalo 33,1 odsto ili 27 mandata.

On je rekao da će mandati još varirati nakon brojanja glasova na većim biračkim mjestima.

Vujović je naglasio da su preliminarni rezultati saopšteni na osnovu 71,3 odsto obrađenog uzorka i da su podložni velikim oscilacijama i promjenama.

Prema preliminarnim podacima, listu „Mir je naša nacija“ podržalo je 12,4 odsto birača, platformu „Crno na bijelo“ 5,3 odsto birača, a Bošnjačku stranku 4,4 odsto.

Socijaldemokrate je, prema tim podacima, podržalo 4,3 odsto, a Socijaldemokratsku partiju tri odsto birača. Albansku listu, koju predvode Genci Nimanbegu i Nik Đeljošaj, podržalo je 1,4 odsto birača, a Albanska koalicija „Jednoglasno“ dobila je podršku od 1,1 odsto. Hrvatsku građansku inicijativu podržalo je 0,2 odsto birača.

CeMI-ju su prijavljene 702 nepravilnosti, od čega su 440 prijavili posmatrači te nevladine organizacije, a 262 građani Crne Gore.

Pročitajte...