Centar Skenderija poklanja besplatne termine klizanja 27. septembra

Centar Skenderija, povodom posljednjeg dana Ljetnog klizališta, u nedjelju 27. septembra poklanja besplatan ulaz na klizanje svim posjetiocima i to u tri termina u trajanju od 1 sata i 15 minuta, a sa početkom u 11, 15 i 19 sati.

– Pozivamo sve sugrađane i goste grada da nam se pridruže uz poštovanje propisanih mjera, te da skupa uživamo u posljednjem danu ove sezone Ljetnog klizališta – saopćeno je iz Centra Skenderija.

Od 15. juna građani i gosti Sarajeva mogli su uživati u Ljetnom klizalištu na sarajevskoj Skenderiji, u dvorani “Mirza Delibašić”.

Uprkos pandemiji i uz pridržavanje mjera, protekla tri mjeseca, Ljetno klizalište ugostilo je veliki broj posjetilaca, održan je klizački kamp u organizaciji Saveza klizačkih sportova BiH i Srbije, a veliki broj klubova iz BiH je na ledenoj plohi redovno održavao trenažne procese.

– Ponovno postavljanje ledene plohe planirano je za decembar kada će na sarajevskoj Skenderiji otpočeti ovogodišnja Zimska čarolija, projekat na koji smo izuzetno ponosni i koji će našim sugrađanima i gostima uljepšati zimske dane i novogodišnje praznike – poručili su iz Centra Skenderija.