Članovi Predsjedništva BiH u Ljubljani dočekani uz najviše vojne počasti

Predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik dočekani su danas u Ljubljani svečano uz najviše vojne počasti.

Ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima upriličena je na Kongresnom trgu u Ljubljani gdje ih je dočekao predsjednik Slovenije Borut Pahor.

Komšić, Džaferović i Dodik borave u dvodnevnoj službenoj posjeti Republici Sloveniji, a s predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom u Ljubljani danas su svečano otkrili i Klupu prijateljstva.

Prije početka sastanka sa slovenskim predsjednikom, članovi Predsjedništva BiH položili su i vijenac na Spomenik žrtvama ratova na Kongresnom trgu.

Nakon toga je u predsjedničkoj palati u Ljubljani započeo sastanak na kojem bi se trebalo razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i Sloveniji, kao i zemljama regije.

Protokolom posjete predviđen je i sastanak delegacija BiH i Slovenije, a potom je planirano da se Komšić i Pahor obrate javnosti.

Predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH trebali bi se danas susresti i s predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije Dejanom Židanom, te posjetiti Međunarodni fond za razminiranje i pomoć žrtvama mina (ITF) i pogledati izložbu fotografija “Deset godina rada ITF-a u BiH na polju deminiranja”.

Pročitajte...