Danas okupljanje fudbalske reprezentacije BiH

Današnjim okupljanjem na Ilidži fudbalska A reprezentacija BiH počinje pripreme za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Na početku takmičenja u kvalifikacionoj grupi J našu selekciju očekuju dvije domaće utakmice protiv Armenije i Grčke.

Prvi susret je na programu u subotu 23. marta na stadionu Grbavica u Sarajevu protiv Armenije. Do ovog meča planirano je da izabranici selektora Roberta Prosinečkog odrade pet treninga, četiri u trening kampu FK Sarajevo te jedan, onaj službeni, na stadionu Grbavica.

Nakon subotnje utakmice koja je na programu u 20 sati i 45 minuta bh. reprezentacija seli u Zenicu gdje će u trening kampu N/FS BiH i na stadionu Bilino polje obaviti još dva treninga pred duel sa Grčkom koji se igra u utorak 26.marta na zeničkom Bilino polju od 20 sati i 45 minuta.

Kao što je poznato selektor Prosinečki je za ovu reprezentativnu akciju pozvao 23 igrača. Od ranije standardnih reprezentativaca na spisku nema Asmira Begovića i Ognjena Vranješa, dok se po prvi put na spisku reprezentacije našao napadač Elvir Koljić.

Zbog povrede sa prvobitnog spiska otpao je igrač Rijeke Stjepan Lončar koji je trebao debitovati u dresu sa državnim grbom, pa je umjesto njega poziv dobio štoper holandskog Groningena Samir Memišević.

Pročitajte...