Danas umjereno oblačno: Narednih dana kiša i snijeg

Jutros je u Hercegovini i jugozapadu Bosne pretežno oblačno. U većem dijelu Bosne je mala do umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -2; Ivan Sedlo i Livno 6; Grude, Sarajevo i Široki Brijeg 7; Bugojno, Drvar, Jajce i Mostar 10; Bihać 11; Bijeljina, Gradačac, Neum, Prijedor, Trebinje i Tuzla 12; Banja Luka, Doboj i Sanski Most 13°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 932Pa, za 10hPa je manji od normalnog i opada.

Danas u Hercegovini i jugozapadu Bosne pretežno oblačno. U većem dijelu Bosne prije podne mala do umjerena naoblaka, a postepeno naoblačenje u drugoj polovini dana. Nove padavine u većem dijelu zemlje u večernjim satima i tokom noći na utorak, osim u sjevernim područjima. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Od večernjih sati i tokom noći na utorak jačanje juga će usloviti jake i olujne udare vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 20°C.

PROGNOZA VREMENA ZA 3.03.2020 (Utorak)., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Jače padavine se očekuju u Hercegovine gdje se očekuje između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom. Na planinama može padati i snijeg. Vjetrovito prije podne. Očekuje se jako jugo. Poslije podne vjetar mijenja smjer na sjever.Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 4.03.2020 (Srijeda)., pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i kišom, a u višim područjima sa snijegom. U Hercegovini slabal kiša. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu i sjeveru do 13 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 5.03.2020 (Četvrtak)., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i krajem dana, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima sa kišom, a u višim područjima i sa slabim snijegom. U Hercegovini umjereno oblačno. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu i sjeveru do 13 stupnjeva.