Davor Dragičević nakon tri mjeseca pojavio se u Austriji

Davor Dragičević, predvodnik protesta koji su uzdrmali vlast u RS, pojavio se u četvrtak po prvi put u javnosti nakon što je pobjegao iz Banje Luke 30. decembra, a to je učinio u Bečkom Novom Mjestu kamo su tokom dana dopremljeni posmrtni ostaci njegovog sina Davida da bi tamo bili pokopani u petak.

On je na groblju u Bečkom Novom Mjestu dočekao vozilo u kojemu je bio kovčeg s ostacima njegova sina koji su ekshumirani ranije ove sedmice s groblja u Banjoj Luci i u prijepodnevnim satima ispraćeni uz okupljanje oko dvije stotine prijatelja porodice te članova skupine “Pravda za Davida” koji već godinu dana traže da se rasvijetle okolnosti smrti tog mladića.

U izjavi koju je prije nego što je dočekao sinovljeve posmrtne ostatke dao za televiziju N1, Dragičević je potvrdio kako od bijega iz Banje Luke boravi u Austriji te da tamo ima zaštitu ali je utvrdio, bez ponuđenih dokaza, kako je sadašnji predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik i tamo poslao ubicu sa zadaćom da ga likvidira.

– Milorad Dodik i Dragan Lukač su poslali jednog ubicu ovamo. Vrlo brzo ću obznaniti o kome se radi,  imenom i prezimenom – izjavio je Dragičević.

Ponovo je istakao optužbe na račun najviših dužnosnika u tijelima vlasti RS označivši ih izravno odgovornima za smrt svoga sina koja je i nakon godinu dana nerazjašnjena pred pravosudnim tijelima.

(RTVTK/AVAZ)