Destination Imagination takmičenje po prvi put u BiH

0
149

Ove godine u Sarajevu po prvi put održava se DESTINATION IMAGINATION takmičenje, koju organizuju RICHMOND PARK EDUCATION obrazovne institucije.

Takmičenje Destination Imagination (u slobodnom prijevodu “odredište mašte”) je manifestacija koja učenicima nudi visoko kvalitetne projektne izazove bazirane na STEM obrazovanju (engl. “Science, Technology, Engineering and Mathematics”, obrazovni sistem koji je fokusiran na integraciju i praktičnu primjenu znanja i vještina iz oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike), te na učenju baziranom na projektima.

Osnovni cilj takmičarskih izazova DI je premostiti jaz između onoga što djeca uče u školi i vještina koje su im neophodne da uspiju u svijetu čija je ekonomska klima prevrtljiva i konstantno se mijenja.

Učenici su pokazali veliko interesovanje za učešće i takmičenje na DI manifestaciji te ćemo ove godine ugostiti preko 100 učesnika.

Predstavnik Destination Imagination takmičenja u Europi, gospođa Renee Rainville prisustvovat će otvaranju takmičenja i tako pružiti podršku ovoj manifestaciji koja se po prvi put organizuje u našoj zemlji.

Destination Imagination manifestacija održat će se u subotu 16.3.2019. godine u kampusu Richmond Park obrazovnih institucija, Francuske revolucije bb sa početkom u 09:30 sati.

RICHMOND PARK EDUCATION obrazovne institucije kao organizator ovog takmičenja pozivaju javnost da posjete ovaj događaj, te svojim dolaskom pruže podršku ovim mladim ljudima, koji će predstaviti svoje kreativne ideje, patente, rješenja i odgovore iz naučnih kategorija te približe moderne i inovativne načine usvajanja i učenja bosanskohercegovačkim učenicima.

Za više informacija posjetite: https://di.rps.edu.ba/