Đukanović: DPS ostaje najjača stranka, još se vodi borba za većinu u parlamentu

– Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, koji je predsjednik Crne Gore, kazao je kako je na osnovu oko 90 posto prebrojanih glasova njegova partija osvojila 30 mandata u crnogorskom parlamentu koji broji 81 poslaničko mjesto

PODGORICA (AA) – Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) u Crnoj Gori Milo Đukanović, koji je predsjednik te zemlje, kazao je kako je na osnovu oko 90 posto prebrojanih glasova njegova partija osvojila 30 mandata u crnogorskom parlamentu koji broji 81 poslaničko mjesto, javlja Anadolu Agency (AA).

Naglasio je da je DPS, prema navedenim podacima, osvojio oko 145 hiljada glasova.

“Takav rezultat znači da je DPS najjača partija u Crnoj Gori u pogledu osvojenih glasova i u pogledu osvojenih mandata. Rezultati još uvijek pristižu i teško je saopštiti nešto što je pouzdana informacija”, kazao je Đukanović, čiji govor u sjedištu stranke je često prekidan aplauzom prisutnih.

Dodao je kako DPS zajedno sa tradicionalnim koalicionim partnerima ima zasad 40 mandata u parlamentu, te da borba za većinu poslaničkih mjesta u crnogorskom parlamentu još uvijek traje.

“Sačekaćemo zvanične rezultate Državne izborne komisije”, kazao je Đukanović.

Osim zahvalnosti koju je uputio svim građanima Crne Gore koji su dali povjerenje njegovoj partiji, on je uputio i zahvalnost ukupnoj biračkoj javnosti za atomsferu tokom kampanje i izborng dana. Rekao je da je politika DPS-a dovela do visokog nivoa demokratske kulture i političke tolerancije u Crnoj Gori.

Đukanović je čestitao svim učesnicima izbora na izbornom rezultatu.

“Mnogi su ostvarili rezultat koji je vrijedan poštovanja, i to je nešto što DPS uvijek poštuje, pozdravlja i odnosi se prema tome kao autentičnom izrazu demokratske volje građana”, rekao je Đukanović.

Naglasio je kako vjeruje da će Crna Gora ostati stabilno društvo i država demokratije sa posebnim senzibilitetom prema manjinama i da će i dalje igrati ulogu ubjedljivog promotera evropskih vrijednosti u regionu, i da će u perspektivi zauzeti mjesto u porodici evropskih država i naroda.

Pročitajte...