Do kraja godine kroz projekte sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja u TK biće zaposleno oko tri hiljade osoba

Prošle sedmice je Federalni zavod za zapošljavanje objavio Javni poziv za sufinansiranje samozapošljavanja Start up za Tuzlanski kanton. Svi zainteresirani mogli su aplicirati na jednu od tri mjere – ‘’Poduzetništvo za sve’’. Služba za zapošljavanje računa da će kroz projekte zapošljavanja i samozapošljavanja do kraja 2019. godine biti uposleno oko 3000 osoba.
Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona svake godine u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje realizira program sufinansiranja samozapošljavanja poznat i kao Start up program. Za tu je namjenu u 2019. godini izdvojeno nešto manje od milion KM.
Program Start up podijeljen je u tri mjere. One su: poduzetništvo za sve, poduzetništvo za mlade i poduzetništvo za žene, navodi Amela Makul iz Službe za zapošljavanje TK. Uz sufinansiranje zapošljavanja izdvojeno je oko 9 miliona KM, u okviru čega je zaposleno nešto više od 2200 osoba. Taj podatak nije konačan i koncem 2019. godine očekuje se da će kroz projekte zapošljavanja i samozapošljavanja biti zaposleno tri hiljade osoba.

 

Pročitajte...