Dobrnjić: „Vakcinacijom spasimo sebe i druge“

Do sada je na području našeg kantona prvom dozom vakcinisano nešto više od 24% stanovništva. U Domu zdravlja Tuzla danas su između ostalih vakcinisani i pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova. Prvu dozu vakcine primio je i resorni ministar Midhat Dobrnjić koji je ovom prilikom istako da imam potpuno povjerenje u zdravstveni sektor. Ministar Dobrnjić je pozvao sve građane da se vakcinišu jer na taj način ne štite samo sebe nego i druge.

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Midhat Dobrnjić primio je danas vakcinu protiv COVID-a 19. U ambulanti Doma zdravlja u Tuzli ministar Dobrnjić je primio vakcinu proizvođača Astra Zeneca.  Sada kada vakcina ima sasvim dovoljno za sve zainteresirane građane došao sam da primim prvu dozu rekao je ministar Dobrnjić. Kaže da je ovo  jedini način prevencije bolesti, smanjivanja stepena rizika i lični doprinos borbi protiv pandemije.

Osim ministra Dobrnjića prethodno je vakcinu, također proizvođača Astra Zeneca primio i ministar obrazovanja i nauke Elvis Baraković. Ostali ministri već su u prethodnom periodu primili prvu ili obje doze vakcine protiv COVID-a 19.