Drugi ‘Kid’s festival’: Smotra zabave i kreativnosti predškolskih ustanova u Tuzli

0
188

U petak, 21.2.2020.godine u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli održan je “Kid’s Festival” koji po drugi put organizira Richmond Park International Primary School iz Tuzle u saradnji sa predškolskim ustanovama: JU Naše dijete Tuzla, JU Dječije obdanište Živinice, PU Aladin Tuzla, PU Maštaonica Tuzla, PU Montessori IQ kutak Tuzla, PU Mery Isabel Tuzla, PU Čarobno carstvo Tuzla, PU Vedi Princ Kalesija i PU Richmond Park International Preschool Tuzla.

Cilj Festivala je da na jednom mjestu kroz mnoštvo zabavnih i edukativnih nastupa najmlađih polaznika predškolskih ustanova iz Tuzlanskog kantona ponudi jedan novi i jednstven sadržaj animacije djece, roditelja i podstanke ih na nove oblike kreativnosti i umjetničkog izražavanja!

Richmond Park International Primary School Tuzla kao organizator želi da izrazi veliku zahvalnost ministrici obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Fahreti Brašnjić, koja je izdvojila svoje vrijeme, te svojim prisustvom i govorom uveličala Kid’s festival. Ministrici  je, također, pripala čast da proglasi Festival otvorenim. Velika zahvalnost pripada i predstavnicima Pedagoskog zavoda, direktorima i odgajateljicama predškolskih ustanova koji su prepoznali značaj i vrijednost Kid’s festivala i dali svoju podršku u njegovoj realizaciji.

Ministrici obrazovanja i nauke TK, Fahreti Brašnjić,  pripala čast da otvori ovogodošnji Kid’s Festival, koju organizira Richmond Park International Primary School Tuzla.