Duge kolone vozila na graničnim prijelazima, čeka se do 60 minuta

Jutros nema dužih zastoji u odvijanju saobraćaja na putevima u BiH. Vozi se uz povoljne vremenske uslove, a frekvencija vozila u jutarnjim satima, umjerenog je intenziteta.

Iz BIHAMK-a savjetuju vozačima opreznu vožnju i upozoravaju na povećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju.

Kraći zastoji mogući su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: M-5 Gromiljak-Blažuj, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Mostar, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Pojačana je frekvencija vozila graničnim prijelazima: Ivanica, Doljani, Trebimlja, Gabela Polje i Izačić gdje se na izlazu iz BiH čeka od 40 do 60 minuta, a na ulazu u našu zemlju duge kolne vozila zabilježene su  na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su kraća.

Iz BIHAMK-a podsjećaju one koji putuju da prije polaska provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš , kao i zeleni karton za vozilo. Prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasle putnike i dalje moguć s ličnom kartom, dok djeca moraju imati pasoš.

Pročitajte...