Dvije osobe iz Tuzle se izgubila na Konjuhu, policija ih pronašla nakon višesatne potrage

Pustolovina, koja je podrazumijevala obilazak planine Konjuh i osvajanje njenih vrhova, a na kraju se pretvorila u pravu agoniju za dva mladića iz Tuzle sretno je završila.

Banovićka policija ih je locirala, pronašla i uspješno nakon trosatne akcije zdrave i nepovrijeđene vratila njihovim kućama.

Koliko planina može biti opasno mjesto, naročito ukoliko je ne poznajete u dovoljnoj mjeri, pokazao je upravo slučaj 25-godišnjeg i 27-godišnjeg Tuzlaka koji su sunčani subotnji dan, kao i brojni drugi građani, željeli iskoristiti za boravak u prirodi.

Njihova želja da obiđu jedan od vrhova Konjuha nakratko se pretvorila u pravu noćnu moru. Skrenuli su sa planinarske staze, izgubili se, a kada nakon više pokušaja da pronađu pravi put u tome nisu uspjeli kontaktirali su policijsku stanicu Kladanj putem dežurnog telefona 122 i saopštili im u kakvoj situaciji se nalaze.

Rukovodilac smjene iz Kladnja o tome je obavijestio banovićku policiju koja je shvatila ozbiljnost situacije i hitno reagovala pokušavajući putem telefona uspostaviti kontakt sa jednom od izgubljenih osoba, kazao je Safet Bajramović, rukovodilac smjene PU Banovići.

(RTVTK/tuzlainfo.ba)

Pročitajte...