Džaferović čestitao Bidenu pobjedu na predsjedničkim izborima

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je Joeu Bidenu pobjedu i izbor za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

-Poštovani gospodine Biden, iskreno Vam čestitam pobjedu i izbor za 46. predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.
Američki građani odlučili su da ćete Vi u narednom četverogodišnjem mandatu voditi Sjedinjenje Američke Države i njihovu odluku duboko poštujem.
Čvrsto sam uvjeren da će mnogo puta dokazano prijateljstvo Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine biti dodatno osnaženo i unaprijeđeno Vašim izborom.
Vi ste dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine i to ste potvrdili u periodu kada ste kao senator snažno bili na strani Bosne i Hercegovine dok je na nju vršena agresija, kao i u periodu kada ste vršili funkciju potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država.
Uvjeren sam da ćete svojim iskustvom i politikom koja simbolizira slobodu, demokratiju i ljudsko dostojanstvo uspješno odgovoriti svim velikim izazovima s kojima se Vaša velika nacija suočava, te da će Vaš mandat biti obilježen uspjesima.
Isto tako sam uvjeren da ćemo od Vas i Vaše administracije imati snažnu podršku na euroatlanskom putu Bosne i Hercegovine i da ćemo zajednički nastaviti da učvršćujemo naše prijateljstvo s ciljem osiguravanja trajnog mira, stabilnosti, razvoja demokratije i prosperiteta Bosne i Hercegovine, ali i cijele regije Zapadnog Balkana.
Vama i građanima Sjedinjenih Američkih Država još jednom upućujem iskrene čestitke, poručio je Džaferović.

Pročitajte...