Džaferović i Komšić posjetili Memorijalni centar

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić danas su boravili u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari.

Oni su s članovima Organizacionog odbora (OO) obilježavanja 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice i predstavnicima Memorijalnog centra razgovarali o pripremi za komemraciju 11. jula u Potočarima.

Nakon dobivene informacije da je sve spremno za komemoraciju 11. jula, Džaferović je odao priznanje OO, njegovih 11 pododbora i menadžmentu Memorijalnog centra na prvim koracima obnove druge faze potočarskog memorijala.

– Genocid u Srebrenici je civilizacijska sramota. Zato sam vam zahvalan što ste se poduzeli, da ovogodišnje obilježavanje, radi žrtava genocida i njihovih majki bude dostojanstveno kao prethodnih godina – istakao je Džaferović.

Vaše angažovanje na dostojanstvenom obilježavanju genocida, smatra Komšić, puno znači majkama Srebrenice, koje su izgubile svoje najmilije. Ovo mjesto, kaže, govori, objašnjava i dokazuje šta se ovdje desilo u julu 1995. godine.

Organizacionom odboru obilježavanja 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice prisustvovao je i Vahid ef. Fazlović, muftija tuzlanski.

Pročitajte...